SATA duźa i duźy problem
Witajcie! Kupiłem niedawno sobie WD Caviar 200GB 8mb cache SATA... kupiłem konroler Adapteca, wszytko ładnie podłączyłem, ładnie powykrywało i...
Pytanie za sto punktów – jak ja mogę sformatować go na 3 partycje FAT 32 ??? Windows XP widzi go jako SCSI, pozwala mi tylko formatować NTFS, widzi jego pojemnosc 186* (a jego fizyczna pojemnosc wynosi 196 bodajze)... odpalałem z dyskietki startowej Win98 to mi FDISK tylko chyba 100 czy 59 GB widział... znaczy widział wszystko w opisie, a podczas rozmieszczania partycji mówił ze dostepne miejsce to 100/59GB....
Co robić ?
Btw, co to znaczy, źe dysk jest 'dynamiczny' ? (bo tak mi go widzi WinXP)
Z góry dziękuję za pomoc
Pytanie za sto punktów – jak ja mogę sformatować go na 3 partycje FAT 32 ??? Windows XP widzi go jako SCSI, pozwala mi tylko formatować NTFS, widzi jego pojemnosc 186* (a jego fizyczna pojemnosc wynosi 196 bodajze)... odpalałem z dyskietki startowej Win98 to mi FDISK tylko chyba 100 czy 59 GB widział... znaczy widział wszystko w opisie, a podczas rozmieszczania partycji mówił ze dostepne miejsce to 100/59GB....
Co robić ?
Btw, co to znaczy, źe dysk jest 'dynamiczny' ? (bo tak mi go widzi WinXP)
Z góry dziękuję za pomoc
Odpowiedzi: 4
chcesz najnowszego fdiska skontaktoj sie zemna to ci go dam
maialem taki sam problem fdisk ma klopoty przy dyskach wiekszych jak 60gb
gg:2381220
maialem taki sam problem fdisk ma klopoty przy dyskach wiekszych jak 60gb
gg:2381220
Sprawę załatwiłem, za pomocą Fdisku.... to źe podawał nieprawidłowe wartości nie znaczy źe nieprawidłowo formatował :). Wpisywałem jemu normalnie 100000mb on to pisał jakoś dziwinie jako chyba 5000 z groszami, ale efekt końcowy był zadowalający...
f disk ma problemy z duzymi dyskami niektorymi najlepiej tworzyc partycje uzywajac narzedzia jakie udostepnia instalacja WINDOWSA XP juz z dodatkiem SP01 ( plyta bootowalna)
mialem podobny problem i partycje na moim 80GB dyziu utworzylem dopiero przy instalacji XP SP01 bootabledisk
mialem podobny problem i partycje na moim 80GB dyziu utworzylem dopiero przy instalacji XP SP01 bootabledisk
Partition Magic
lub podobne
lub podobne
Strona 1 / 1