SATA 2 dyski zamiast jednego
No wlasnie, mam czysty system operacyjny, dopiero zainstalowany, i mam problem, ponewaz 2 dyski sata jakie mam zainstalowane, maja po 160 GB , i jedna partycję NTFS. Natomiast Windows XP w oknie mój komputer pokazuje mi 2 partycje, z czego ta druga ma rozmiar 0 i system plików RAW. Dyski działają bez zarzutu, ale moźe mi ktoś uprzejmie odpowie, jak wywalić, usunąć te partycję RAW, zeby mi w literkach nie mieszała . Zaznaczam ze w narzedziach administracyjnych/zarządzanie dyskami te partycje RAW (o rozmiarze zerowym) nie są widziane .... proszę kogoś mądrzejszego o jakąś podpowiedz ...
Odpowiedzi: 3
Juz sobie poradziłem ;) Hiren Boot CD :D
Niestety, spod konsoli widac normalnie partycję NTFS, dane itp moge kombinować ile wlezie, natomiast partycji RAW nie widze w "DISKPART" , jest widoczna tylko ta jedna, moja, dobra NTFS .... zaznaczam, ze ładowałem sterowniki przy starcie, i tak ogólnie to wszystko chodzi, tylko wku...ja mnie te dodatkowe partycje ... bo mam 6 dysków fizycznie podpiętych, i się narobiło literek ... a zmienic, ani przerzucic na dalsze (na przyklad x,y) nie moge bo w manadzerze dysków sa niewidziane ... anyway, dzieki za probe pomocy ...
Uruchom komputer z plyty XP, wejdz do konsoli odzyskiwania – literka "R", uruchom narzedzie DISKPART i zrob co masz do zrobienia z dyskami, partycjami.
Strona 1 / 1