Sapphire ATI Radeon 9600XT - PROBLEM!

Witam mam problem tego typu :

Zakupiłem zmodyfikowanego Radeona 95xx na 9600XT , moja poprzednia karta to GeForce 4 MX 440 , ale nie w tym rzecz...

Chodzi o to , że po zainstalowaniu karty i wykrylo ja jako 9600XT i wykrylo także Radeon 9600XT Secondary. Screen : http://img291.imageshack.us/my.php?image=radeon9600ve9.jpg

po zainstalowaniu sterownikow zadna gra sie nie wlacza  , a gdy chce uruchomic CCC (Catalyst Control Center) wyskakuje blad , że nie ma zadnego sterownika ATI.

Gdy wchodze w menedzera urzadzen i tego Radeon 9600XT pokazuje sie takie coś :

"To urządzenie nie może znaleźć odpowiednich wolnych zasobów, których można użyć. (Kod 12)" 

PS. zainstalowalem też sterowniki Omegi , ale to tez nic nie dalo :(

Pomocy....Pozdrawiam

Odpowiedzi: 1

1. "Dwie" karty są normalnym objawem spowodowanym dwom układmai RAMDAC . Na zrzuci widać natomiast, że z kartą jest jakiś problem.
2. Zajrzałeś do zakładek tej oznaczonej wykrzyknikiem karty ? Zajrząłeś do logów systemu ? Przed instalacją Radeona wyczysciłeś system ze sterowników nVidii ? Póbowałeś usunąć sterowniki ATI catalyst uninstallerem  ( dostepny w paczce sterowników lub na stronie ) i powtórzyć operację instlaacji ( czasem trzeba również przeinstalować sterowniki chipsetu płyty )?
Rebe
Dodano
16.08.2006 20:51:29
  • Infinite 16.08.2006 21:27:51

Zrobilem dzisiaj format i zainstalowalem stery z CD , nadal to samo :(<br />

• danger1986 22.08.2006 01:33:41

mam ten sam sprzet co Ty...kupilem dzisiaj takiego radeona....tez mi go wykrywa ciagle jako radeon 9600 se ;/ i wydajnosc mam praktycznie identyczna jak na moim dotychczasowym Geforce 2 mx 400 ;/ idzie sie pochlastac....jakby ktos cos wymyslil to prosze niech napisze<br />

Infinite
Dodano:
16.08.2006 20:37:31
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1