San andreas Klawiszologia
Witam. Mam dość nietypowe pytanie, a raczej prośbe. Mam SA w wersji na pc. Chciałem się dowiedzieć 2 rzeczy: pierwsza to czy sterowanie na ps2 za pomocą pada jest wygodniejsze niź za pomocą klawiatury i myszki. Druga sprawa jest taka, źe posiadam pada logitech rumblepad2, który jest "kopią" pada od ps2. Chcaiłem się dowiedzieć jakie jest ustawienie przycisków w SA na ps2, ewentualnie gdzie w necie moge to znaleźć. Dzięki.
Odpowiedzi: 3
na padzie gra się duźo duźo duźo duźo duźo (...) lepiej.
ustawienia domyślne,trochę tego jest:
x – sprint
trójkąt – enter/exit samochód
o – strzał
kwadrat – skok
r1 – tryb celowania
l1 – strzał (wygodniejszy)
r2 – zmiana broni / celu w trybie celowania
l2 – zmiana broni /celu w trybie celowania
lewy analog – sterowanie CJem
prawy analog – sterowanie kamerą
góra – zmiana stacji lub gang do siebie
dół – zmiana stacji lub gang niech wraca na miejsca
l3 – klakson
r3 – misje specjalne samochodów
start – pauza
select – kamery
ustawienia domyślne,trochę tego jest:
x – sprint
trójkąt – enter/exit samochód
o – strzał
kwadrat – skok
r1 – tryb celowania
l1 – strzał (wygodniejszy)
r2 – zmiana broni / celu w trybie celowania
l2 – zmiana broni /celu w trybie celowania
lewy analog – sterowanie CJem
prawy analog – sterowanie kamerą
góra – zmiana stacji lub gang do siebie
dół – zmiana stacji lub gang niech wraca na miejsca
l3 – klakson
r3 – misje specjalne samochodów
start – pauza
select – kamery
Witam ponownie. Gram obeznie na klawiaturze i myszce, ale chcaiłem sprawdzić poprostu czy na padzie nie będzie lepiej. Domyślnych ustawień dla pada niestety nie ma (przynajmniej u mnie), nie jest zdefiniowany źaden przycisk, dlatego taki ten post. Np Prince of Persia SofT duźo leipiej grało mi się na padzie, i tam były zdefiniowane przyciski dla pada od razu, zamieniłem miejscami bodajźe 2 lub 3 komendy tak źeby sobie bardziej dopasować.
ja tez mam tego rumblepada
grałam nim tylko chwile,, bardziej jestem przyzwyczajona do klawa+myszka i tak mi jest wygodniej
klawiszologie (zarówno klawa jak i pad) mozesz ustawić sobie sam, ale myśle ze ustawienia domyślne bedą tak jak na PS2
zresztą chyba mozna samemu sprawdzic co lepsze skoro posiadasz juz gre ? :)
grałam nim tylko chwile,, bardziej jestem przyzwyczajona do klawa+myszka i tak mi jest wygodniej
klawiszologie (zarówno klawa jak i pad) mozesz ustawić sobie sam, ale myśle ze ustawienia domyślne bedą tak jak na PS2
zresztą chyba mozna samemu sprawdzic co lepsze skoro posiadasz juz gre ? :)
Strona 1 / 1