Samurize – krotki opis

Polecam Wam wszystkim ten program.
Jego zadaniem jest wyswietlanie informacji o Waszym komputerze bezposrednio na pulpicie.

Po zainstalowaniu nalezy uruchomic "Config Tool". Program ten sluzy do stworzenia naszego conigu – czyli okreslenia parametrow i sposobu w jaki beda wyswietlane na pulpicie

Informacje, ktore maja byc wyswietlane dodajecie klikajac na Add Meter i wybierajac interesujacy Was parametr. Nastepnie po prawej stronie okreslacie wszystkie zmienne takie jak : jednostki, sposob wyswietlania (graficznie czy cyfrowo) kolor, wielkosc czcionki, pozycja itd

To co sobie wybierzecie zalezy juz od Was. Ja wybralem sobie takie opcje :

1 data i czas
2 obciazenie procesora (w procetach i grficzny wykres)
3 ilosc wolnego miejca na dyskach
4 ilosc pobranych danych i wyslanych
5 nazwa piosenki aktualnie odtwarzanej na winampie

i ulozylem to w taki prostokat jak widac na screeneie powyzej, ale rownie dobrze mozecie je ulozyc w inny sposob i w innej kolejnosci.

Po stworzeniu configu i zapisaniu nalezy go umiescic w folderze
C:program filesSamurizeconfigs

Nastepnie wlaczamy program Samurize (minimalizuje sie do tray'u) –> klikamy na ikonke prawym przyciskiem, wybieramy "select config file" i wybieramy swoj config

Ostatnie co nam zostalo to umieszczenie okienka z informacjami w odpowiednim miejscu na pulpicie i nadanie mu atrybutow, ja ustawilem sobie tak :

a okienko umiescilem w prawym gornym rogu i ostatecznie wygla to tak :

Oczywiscie to co stworzylem, jest bardzo proste (bez rzadnych dodatkow graficznych, bez skryptow itp), ale mozna sie troche bardziej pobawic i wtedy program moze wygladac na pulpicie np tak :

A teraz to, co najwazniejsze :

Strona producenta : http://www.samurize.com

Licencja : Freeware :)

wielkosc : 2mb

bezposredni link do pobrania programu w wersji 0,92d :
http://www.samurize.com/request.php?427

Odpowiedzi: 20

Mam kłopot, zainstalowałem samurize 1.5 oraz pakiet milk suite, plus dodatek do milk suite vertical bar, ale nie wyśietla mi stanu kompa :? pokazuje źe 0 rm 0 cpu itp. ktoś wie dlaczego?
Kumagoro
Dodano
21.06.2004 21:34:23
mam problem z wyswietlaniem parametrów z MBM. Klikam Add meter... później Add MBM i kupa. Wyświetla : MBM not active. Mam zainstalowane MBM 5.1.0.4.
Bartuch
Dodano
29.09.2003 11:59:50
zainstalowalem wersje 3.0 full, a nie bete i teraz wszystko chodzi dobrze. thx for help :D

pzdr. road
roadrunner
Dodano
15.09.2003 16:27:42
ja mam akurat wersje 2.79

a co do ustawiania, to chyba tam nie ma co ustawiać :wink:

po prostu dajesz Add meter –> Add winamp i to jest praktycznie wszystko...
The_judge
Dodano
15.09.2003 03:51:53
mam jedno pytanie, na jakich jezdziecie winampach?? bo ja ma 3 i ten myk z wyswietlaniem utworu mi nie dziala, albo po prostu nie potrafie czegos ustawic??

pozdr. road
roadrunner
Dodano
15.09.2003 00:22:36
mam jedno pytanie, na jakich jezdziecie winampach?? bo ja ma 3 i ten myk z wyswietlaniem utworu mi nie dziala, albo po prostu nie potrafie czegos ustawic??

pozdr. road
roadrunner
Dodano
15.09.2003 00:22:36
Nom nawet fajny – podoba mi się.
Tomekk
Dodano
14.09.2003 15:52:38
Tomekk:
Niestety nie widać go, a chciałbym zobaczyć :)

sprubuj teraz

http://lukig2.webpark.pl/pulpit2.jpg
Lopi
Dodano
14.09.2003 15:49:38
Niestety nie widać go, a chciałbym zobaczyć :)
Tomekk
Dodano
14.09.2003 01:16:54
zobaczcie mój nowy pulpit

http://lukig2.webpark.pl/pulpit2.jpg

PS.dzięki za linka The_judge :D
Lopi
Dodano
13.09.2003 23:50:40
Lopi:

The_judge skąd ściągnołeś te ikony do samurize (dysku, procka, ramu itd.) PLIZ podaj linka

ikony te są na pewno do sciągnięcia na stronie samularize, nie pamiętam dokladnie, ale wejdź tu :
http://www.samurize.com/download.php?12.10.10..DESC

i sciagnij Colloquial Icons 1.3
The_judge
Dodano
13.09.2003 05:15:43
Poszukaj w downloadzie na stronie Samurize,tam są bo sam je ściągałem z tamtąd ale nie pamiętam które to dokładnie było.
Koonyo
Dodano
13.09.2003 01:04:35
The_judge:
Polecam Wam wszystkim ten program.
Jego zadaniem jest wyswietlanie informacji o Waszym komputerze bezposrednio na pulpicie.

Po zainstalowaniu nalezy uruchomic "Config Tool". Program ten sluzy do stworzenia naszego conigu – czyli okreslenia parametrow i sposobu w jaki beda wyswietlane na pulpicie

Informacje, ktore maja byc wyswietlane dodajecie klikajac na Add Meter i wybierajac interesujacy Was parametr. Nastepnie po prawej stronie okreslacie wszystkie zmienne takie jak : jednostki, sposob wyswietlania (graficznie czy cyfrowo) kolor, wielkosc czcionki, pozycja itd

To co sobie wybierzecie zalezy juz od Was. Ja wybralem sobie takie opcje :

1 data i czas
2 obciazenie procesora (w procetach i grficzny wykres)
3 ilosc wolnego miejca na dyskach
4 ilosc pobranych danych i wyslanych
5 nazwa piosenki aktualnie odtwarzanej na winampie

i ulozylem to w taki prostokat jak widac na screeneie powyzej, ale rownie dobrze mozecie je ulozyc w inny sposob i w innej kolejnosci.

Po stworzeniu configu i zapisaniu nalezy go umiescic w folderze
C:program filesSamurizeconfigs

Nastepnie wlaczamy program Samurize (minimalizuje sie do tray'u) –> klikamy na ikonke prawym przyciskiem, wybieramy "select config file" i wybieramy swoj config

Ostatnie co nam zostalo to umieszczenie okienka z informacjami w odpowiednim miejscu na pulpicie i nadanie mu atrybutow, ja ustawilem sobie tak :

a okienko umiescilem w prawym gornym rogu i ostatecznie wygla to tak :

Oczywiscie to co stworzylem, jest bardzo proste (bez rzadnych dodatkow graficznych, bez skryptow itp), ale mozna sie troche bardziej pobawic i wtedy program moze wygladac na pulpicie np tak :

A teraz to, co najwazniejsze :

Strona producenta : http://www.samurize.com

Licencja : Freeware :)

wielkosc : 2mb

bezposredni link do pobrania programu w wersji 0,92d :
http://www.samurize.com/request.php?427

The_judge skąd ściągnołeś te ikony do samurize (dysku, procka, ramu itd.) PLIZ podaj linka
Lopi
Dodano
13.09.2003 00:10:15
a tu mój pulpit zrobiony samurizem
www.lukig2.webpark.pl/pulpit.jpg
Lopi
Dodano
12.09.2003 22:08:01
Moj samurize...

i...

Adamusss
Dodano
09.09.2003 14:19:06
No i wszystko jasne.A ja mam dwa systemy (XP i win98)i stąd moje zdziwienie ze na XP wszystko działa a na win98 wychodziły jaja.
Koonyo
Dodano
08.09.2003 17:53:44
Does Samurize support Windows 95/98/ME? (i.e. why am I missing the PDH.dll file?)

A: Unfortunately Samurize uses the Windows Performance Counters to gather most of its data, which do not exist in Windows 9X and Millennium Edition. Also, Windows 9X does not support alpha blending which is needed for Samurize in its current state.

jak widac program nie jest przeznaczony dla Twojego systemu ...
The_judge
Dodano
08.09.2003 17:48:00
A tak wogóle to ten programik działa chyba tylko pod XP.Chciałem go zainstalować na 98 i pupa.Sypią się jakieś błędy.Czy to u mnie jest coś nie tak z 98 czy on działa tylko pod XP ?
Koonyo
Dodano
08.09.2003 17:15:32
kazdy program spowalnia kompa :wink: – Samurize akurat w minimalnym stopniu
The_judge
Dodano
07.09.2003 04:47:42
ten program spowalnia kompa nie??????????????????????????????????????????????????????????????????/
pbartek
Dodano
06.09.2003 21:35:46
The_judge
Dodano:
26.08.2003 18:42:14
Komentarzy:
20
Strona 1 / 3