Samsung SyncMaster T220 Problem z rozdzielczością...
Odpowiedzi: 7
-
[quote=Lamer]1.Sprobuj uzyc programu typu: Powerstrip 2.Na gorze monitor SM T220, na dole SM 226cw ->>> zdecyduj sie ktory... 3.Na pewno masz 64 bitowe sterowniki do grafiki ? Roznie to bywa... [/quote] 2. SM t220 (na dole jest stary, który chodził). 3. Sformatowałem dysk, wrzuciłem 32bitową.. dalej to samo.. co do 1. zaraz sprawdzę... edit: nie moge ustawić rozdzielczosci. program chce resetować komputer by sprawdzić, czy sterownik grafiki sie na to zgodzi po czym żadanej rozdzielczosci nie mam do wyboru (po restarcie jak i bez)
-
[quote=furek]3. Sformatowałem dysk, wrzuciłem 32bitową.. dalej to samo...[/quote] Viste mam nadzieje :-) 1.Czyli blad monitora [uszkodzony ???] skoro zmiana systemow nie pomogla i masz wlasciwe sterowniki.. 2.Grafika ma HDCP: CYTAT: "Proces uwierzytelniania uniemożliwia nielicencjonowanym urządzeniom otrzymywania treści wysokiej rozdzielczości".. Czyli co ? Producent zablokowal ci monitor, zebys nie kopiowal przesylanych danych :-P o Lol... Jak instalowales monitor to miales cos na ten temat ? 0.o CYTAT: "Procedura unieważniania klucza zapewnia, że urządzenia producentów, którzy łamią postanowienia licencji mogą być stosunkowo łatwo blokowane przed otrzymywaniem treści wysokiej rozdzielczości".. Radze Ci - skontaktuj sie z dzialem technicznym Samsunga i niech Ci wyjasnia czy to nie jest ten problem blokujacy rozdzielczosc.. Pierwszy raz widze takie cos... 3.Jesli masz HDCP wersje 1.0/1.1/1.2 lub 1.3 TO przerzuc sie na kabel z D-Sub -> Poniewaz te wersje nie dzialaja z tym kablem a tym samym (byc moze) ta blokada nie zadziala... 4.Na starym monitorze probowales uzywac D-Sub i Dvi ? Sprobuj i napisz czy na DVI dziala.. 5.Moze w menu monitora -> masz wlaczona blokade regulacji parametrow obrazu ???