Samsung SpinPoint 160GB 7200 8MB cache ATA133 <WARTO??>
Witam. Zamierzam kupic dysk HDD. Zainteresowal mnie ten podany w tytule postu. Niewielka cena (310zl) i rozsadne parametry (za ta cene oczywiscie). Tylko co z producentem? Mozna polegac na jego dyskach? Moze ktos jest posiadaczem takiego lub podobnego modelu?
Jak z halasem? Czy tez sa ciche jak segate? No i sprawa wydajnosci. Jesli ktos wie cos na temat tego dysku to prosze o info.
PS. Moze zaoferujecie cos innego niz samsung?
[/b]
Jak z halasem? Czy tez sa ciche jak segate? No i sprawa wydajnosci. Jesli ktos wie cos na temat tego dysku to prosze o info.
PS. Moze zaoferujecie cos innego niz samsung?
[/b]
Odpowiedzi: 13
darek_dade:gusioo:Krzysiek_84:bezsensowna kłutnie jak trafisz na felerny model to i dysk za 1000 zł sie zepsuje.
A od czego jest gwarancja ?
;)
Wyslanie dysku na gwarancje wiaze sie czesto z utrata zapisanych na nim informacji... Po za tym trzeba czekac na ten dysk ~3tyg. To ja juz wole kupic neipsujacy sie dysk z 1–roczna gwarancja, niz psujacy z 10–letnia.
Hehe dobrze powiedziane ale jakie dyski uwazasz za "nie psujace sie" ? :mrgreen:
gusioo:Krzysiek_84:bezsensowna kłutnie jak trafisz na felerny model to i dysk za 1000 zł sie zepsuje.
;)
Wyslanie dysku na gwarancje wiaze sie czesto z utrata zapisanych na nim informacji... Po za tym trzeba czekac na ten dysk ~3tyg. To ja juz wole kupic neipsujacy sie dysk z 1–roczna gwarancja, niz psujacy z 10–letnia.
gusioo:Krzysiek_84:bezsensowna kłutnie jak trafisz na felerny model to i dysk za 1000 zł sie zepsuje.
;)
Swieta prawda meczylem sie z 3 wd'kami od dzis jestem posiadaczem SAMSUNGA 80gb :) narazie moge tylko powiedziec ze jest o wiele cichszy od WD ;–)
Krzysiek_84:bezsensowna kłutnie jak trafisz na felerny model to i dysk za 1000 zł sie zepsuje.
;)
bezsensowna kłutnie jak trafisz na felerny model to i dysk za 1000 zł sie zepsuje.
no na moim wd po 5 latach jeszcze zadnego problemu nie bylo, a u kumpla na wd 3 rok i tez ok
Przemeksik:no juz lepiej dolozyc te 10 zl i kupic jakiegos segate lub wd , te dm4 to skoro padl mbr to czego polecasz wynika to ze to sa "szajsungi" :twisted:
Uwaźasz źe na innych dyskach MBR się nie moźe wysypać, albo naiwny jesteś , albo mało jeszcze widziałeś
no juz lepiej dolozyc te 10 zl i kupic jakiegos segate lub wd , te dm4 to skoro padl mbr to czego polecasz wynika to ze to sa "szajsungi" :twisted:
samsungi jeszcze 3 lata temu były nazywane "szajsungami" :D pamiętam jeszcze jak nosiłem co miesiąc moją 40 do serwisu :lol: Ale teraz to sie zmieniło. Samsungi są dobrymi dyskami i mają niską awaryjność bo mają tylko 1 talerz. (przynajmniej w modelach 120gb tak jest) :lol:
poleca firme samsung jestem do nich przekonany uzywałem dysk 40 gb tej firmy 5400 rpm przez 2 lata potem wgrałem na niego 2 systemy i padł mbr(teraz mam na nim wgrany mbr podstawowy i siedzi w moim nowym kompie jako kieszen)
ja proponowałbym WD2000JB 200GB 8mb cache i 3 lata gwarancji co w wypadku dysków jest bardzo waźnym czynnikiem (jak dla mnie 8) ) przedwczoraj kupiłem taki dysk za 375 zł.
@mst14 – Tak
Dysk niezły. Ja ze swojej strony polecam Maxtora. W szukajce znajdziesz sporo tematów na temat dysków.
Strona 1 / 1