Samozamykające się okna Internet Explorera 6

Mam problem z IE 6.0.2900.2180. Otóż na niektórych stronach okienko IE się zamyka. Co może być przyczyną? NAjgorsze jest to że nie moge od nowa zainstalować IE, bo po ściągnięciu instalki mam komunikat że na komputerze jest zainstalowana nowsza wersja niż ta którą chce zainstalować. A na mozilli jest spokój.

Odpowiedzi: 6

wg instrukcji tzn w jaki sposób ( przez rundll32.exe setupapi,InstallHinfSection DefaultInstall 132 %windir%\Inf\ie.inf w uruchom wpisane ? Jaki komunikat ?
Rebe
Dodano
28.05.2007 08:54:33
Niestety nie udało mi sie odinstalowac IE według instrukcji. Cały czas mam ostatnią wersję :( Co robić?
colin23
Dodano
28.05.2007 01:58:17
Wyłączyłem wszystkie dodatki i nadal kiszka. Jutro spróbuje przeinstalować IE. Zobaczymy.
colin23
Dodano
21.05.2007 01:45:02
Instrukcje reinstalacji/naprawy masz w FAQ w dziale Windows XP podana. Ale jak problem jest przez dodatek jakiś/syf w systemie to nic to nie da. na wypadek, gdybyś zdecydował się na reinstalację a ta nie przyniosłaby efektu tutaj -> [url]http://www.microsoft.com/poland/windowsxp/using/web/sp2_addonmanager.mspx[/url] masz instrukcję jak zarządzać dodatkami w IE.
Żółty
Dodano
21.05.2007 00:56:11
Próbowałeś uruchomić IE bez żadnych dodatków? Wykluczy to konflikt z którymkolwiek z add-inów. Start -> Uruchom -> "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" -extoff "Dodatki, znane także jako formanty ActiveX, rozszerzenia przeglądarki, obiekty pomocnika przeglądarki lub paski narzędzi, mogą podnieść jakość korzystania z witryny sieci Web przez włączenie zawartości takiej jak wysokiej jakości animacje. Jednak niektóre dodatki mogą także działać niewłaściwie lub wyświetlać niechcianą zawartość, na przykład wyskakujące okna reklam. Gdy na komputerze zostanie zainstalowany dodatek, na przykład pasek narzędzi, stanie się on częścią przeglądarki i systemu operacyjnego. W niektórych przypadkach te programy mogą zawierać programy szpiegujące. W najgorszym przypadku niewłaściwie działający dodatek może negatywnie wpłynąć na wydajność komputera lub spowodować problemy z dostępem do Internetu."
Ad@$
Dodano
21.05.2007 00:41:20
  • Żółty 21.05.2007 00:46:21

[quote=Ad@$]Próbowałeś uruchomić IE bez żadnych dodatków? Wykluczy to konflikt z którymkolwiek z add-inów. Start -> Uruchom -> "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" -extoff [/quote] Parametr extoff zadziała też dla IE 6.0 ?? Czy pojawil się dopiero w IE 7.0 ?? Pytam bo teraz to nawet nie mam gdzie sprawdzić a nie uzywalem nigdy z IE 6.0

• colin23 21.05.2007 00:50:11

[quote=Ad@$]Próbowałeś uruchomić IE bez żadnych dodatków? Wykluczy to konflikt z którymkolwiek z add-inów. Start -> Uruchom -> "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" -extoff [/quote] Kiedy to wpisałem otwiera się okno IE na kilka sekund i znika. Co do innych przykładów to np. po napisaniu posta na tym forum okno IE sie zamyka. Nie otwiera się np www.ling.pl Wszystko to działa poprzez mozille. Ewentualnie poproszę o podpowiedź jak przeinstalować IE jeszcze raz.

Na niektórych stronach ?? Jakich ?? Co podgląd zdarzeń mówi na ten temat ??
Żółty
Dodano
20.05.2007 23:29:46
colin23
Dodano:
20.05.2007 23:25:01
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1