samoczynny restart

Witam! Mam nastepujacy problem. Mianowicie komputer samoczynnie sie restartuje w normalnym trybie ,lecz gdy przejde w tryb awaryjny moze dzialac kilka godzin i nic sie nie dzieje. Gdy dziala w normalnym trybie i jest restart nie pokazuje zadnych komunikatow bledu ,zadnych BSOD ,nie generuje zadnych plikow *.dmp ,nie robi wpisow do Event Manager. Restart sa losowo. Windows jest swiezy tuz po formacie przeskanowy antivirem oraz counterspy - nic nie znaleziono. Myslalem ze to winda karty graficznej bo gdy zaczelo sie to dziac to tylko podczas grania - wiec ja wymienilem - nic nie pomoglo. Pomyslalem ze to ram - wymienilem - nadal nic. NIe mam juz pomysly co to dalej moze byc. Komp sie nie przegzewa temp sa w porzadku jak najbardziej. I co najdziwniejsze dzieje sie to samo gdy uruchomie linuxa. Zero bledow i losowy reboot. Ma ktos jakis pomysl co z tym zrobic?

Odpowiedzi: 4

Witam, Mam podobny problem z komputerem znajomego. Komputer moze dzialac od kilkunastu moinut to kilku godzin i nagle bam, czarny ekran i startuje od zera. W Service Control Manager system w 99% przypadkow opatruje to zdarzenie kodem 7036. Zasilacz pod wzdledem napiec dziala prawidlowo, system jest czysciutki. Z niecierpliwoscia czekam na sugestie....Pozdrawiam
woyteg
Dodano
26.06.2007 18:13:24
Podczas grania masz większe użycie porcesora.. przez co podwyższa sie temperatura. Nie wiem czy to jest na 100% to ale pokusiłbym się o sprawdzenie napięć oraz temperatur. Możesz pobrać progarm prime95 (free), który testując (przy okazji) twego procka będzie obciążał go na "maxa". W tym samym czasie sprawdzaj temperatury i napięcia za pomocą programu np. SpeedFan lub Everest :-)
raczek1990
Dodano
20.04.2007 14:21:16
I w trybie awaryjnym by działał "normalnie"? Znaczy nie robiłby samoczynnych restartów?
muszkin
Dodano
18.04.2007 01:29:33
  • Anathema 20.04.2007 14:28:34

[quote=muszkin]I w trybie awaryjnym by działał "normalnie"? Znaczy nie robiłby samoczynnych restartów?[/quote] A czy w trybie awaryjnym grasz na przykład... ;) To takie tylko stwiedzenie dodatkowe. Skan pamięci także byłby wskazany, skoro tylko podczas normalnej pracy sie resetuje to może to byc wina sterownika.

Zasilacz?!
Anathema
Dodano
18.04.2007 01:22:11
muszkin
Dodano:
18.04.2007 01:16:55
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1