samoczynny restart kompa

Witam, mam kłopot z komputerem, ponieważ samoczynnie się restartuje. Nie ma żadnego komunikatu o błędzie itp. Po prostu uruchamia się ponownie.Dzieje się tak przy każdej możliwej okazji. Wykluczam wszelkie wirusy bądź konie trojańskie, system był skanowany kilkoma programami. Przypuszczam że może to być związane ze złym napięciem. Sprawdzałem Everestem napięcia, lecz to co tam zobaczyłem to kompletna bzdura:
napięcie rdzenia procesora = 1.52V (jedyne, które się zgadza)
2.5V = ok. 2.6V
3.3V = ok. 2V
5V = od 2.2V do 4.3V
12V = od ok. 3Vdo ok. 8V ???
5V podczas wstrzymania pracy = ok. 1.5V
Jak mogę poznać dokładne wartości tych napięć ? Prawdopodobnie właśnie to jest przyczyną restartów kompa. Temperatury procka i dysku twardego są w normie. Temperatury płyty głównej i karty graficznej niestety nie poznam programowo, bo nie ma tam wbudowanych sensorów. Jednak co do karty graficznej mam stracha, bo wentylator coś szwankuje i może o tym nie wiem, że jej temperatura znacznie przekracza normę !
Co mi poradzicie ??

Odpowiedzi: 1

Napięcia to tylko miernikiem możesz dokładnie sprawdzić. Pożycz inny zasilacz i zobacz co będzie się działo. Ale jeśli te napięcia które przedstawiłeś są prawdziwe (lub zbliżone), to cud że ten komputer jeszcze działa Wink

P.S. Nie ten dział.

Anathema
Dodano
08.10.2006 11:15:04
zobik
Dodano:
08.10.2006 00:02:04
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1