Samoczynny reset + wieszające się gry

Witam.

Pod koniec Października zakupiłem nowiutki komputer. Po tygodniu korzystania, z niewiadomych przyczyn zaliczył reseta. Sądziłem, źe moźe jakiś wirus przypadkiem wkradł się do mojego komputera. Przeskanowałem dysk antywirusem, uźyłem wielu programów do usuwania spywaru. Nie pomogło, po tygodniu komputer ponownie sie zresetował. Postanowiłem sformatować dysk, sadziłem, źe prawdopodobnie brakuje jakiegoś pliku w Windowsie. Ten zabieg równieź nie pomógł. Komputer resetuje się do dzisiaj. Formatowałem dysk z 10 razy i nadal to samo. Co 7 dni komputer się resetuje, i gdy ponownie sie uruchamia, to pokazuje coś takiego :

http://img216.imageshack.us/my.php?image=beztytuu16kp.jpg

Gdy zaraportowałem błąd na stronke Windowsa to ukazało mi się cos takiego :

http://support.microsoft.com/?kbid=329284

Resety kompa to oczywiście nie wszystko, przycinają się równieź gry. I nie pomaga nawet zmiana detali na minimum. Tnie sie tak samo. Zdarzają się równieź freezy, czyli co 10–15 sekund nastepuje półsekundowa przywiecha. Nawet starsze gry się przycinają

Byłem juź w serwisie, powiedzieli, źe nie moga tego naprawić, bo nawet jak wyśla sprzet do testowania, to i tak okaźe się źe komp działa, bo jak nie resetuje sie przez 24 godziny, to znaczy źe jest sprawny.

Pełna konfiguracja :

Procesor : AMD Athlon 64 3000+ Socket939 Venice 0.09nm box
Płyta główna : ASUS A8N–E nForce4 Ultra Socket939 DualDDR Sata II RAID GBLAN PCI–E ATX
Pamieć : DDR 2x512MB Kingston PC3200 400mhz CL3 KVR400X64C3A/1G
Karta graficzna : Sapphire X800 GTO 256mb DDR3 256bit TV/DVI PCI–E bulk
Windows Xp Home Edition + Service Pack 2 ( oryginalny smilies/smile.gif)
Zasilacz : ModeCom 350W FEEL

Odpowiedzi: 2

sprawdzałeś ten temat
SDM
Dodano
05.03.2006 12:32:02
Na popczątku, poczytaj o wywoływaniu BSOD'a, bo nie wiadomo, czy jest tylko tan błąd.

STOP: 0x0000009C "MACHINE_CHECK_EXCEPTION"
Wyskakujo on gdy wpeniesz jakiś nie kompatybilny sprtzęt do płyty, bądź cos przetaktowałeś nadnaturalnie duźo(w tym przypadku powrót do standardowych zegarów jest wskazany.).
Przyczyna moźe być równieź pamięć RAM, sugerował bym przetestowanie jej jakimś programem.
Jeszcze moźesz sprawdzić jakimś Everestem np. czy napięcia są dobre.
damiancore
Dodano
05.03.2006 11:28:48
Deadhunt
Dodano:
05.03.2006 10:06:39
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1