samoczynne zamykanie systemu

witam

system zamyka mi się sam średnio dwa razy na dzień – zupełnie tak jakbym wcisnął 'zamknij sysetem'.
źadnych dziwnych procesów, winXp Pro SP2, firewall włączony, antywirus teź (aktualny – wirusow nie wykrywa), temperatura procesora normalna – srednio 50 stopni (w biosie wylaczenie jest ustawione na 60, ale juz nawet to wylaczylem w razie czego).
system zamyka sie zupelnie nieoczekiwanie – rowniez wtedy kiedy nic nie robie (np. w nocy).

bede wdzieczny za jakies odpowiedzi bo juz nie wiem co to :/ a wkurzajace jest strasznie...

pozdrawiam
Marcin

Odpowiedzi: 6

Całe szczęście źe Windows XP potrafi sam się naprawiać
:!:
Ryszard F
Dodano
02.09.2004 03:51:52
ad–aware nic nie wykazał :/
a system chodzi bez przerwy juz ponad 20 godzin więc moźe juź 'się naprawiło' :) mam nadzieję.
Dale Cooper
Dodano
26.08.2004 22:04:44
Hibernacja wylaczona calkowicie wiec chyba odpada.
Przeglad zdarzen nic ciekawego nie mowi, ale przejrze jeszcze raz po nastepnym zamknieciu.
Procesy i msconfig tez okej.. :/
Ad–aware sobie jeszcze sprawdze ale raczej antywir. jest w porzadku.
CMOS nie bardzo mi sie chce czyscic, ale tak zrobie w koncu jak nic nie wymysle. no ale nic w biosie nie zmienialem od jakiegos miesiaca :/ bez sensu..
Dale Cooper
Dodano
26.08.2004 02:08:23
Hibernacja wylaczona calkowicie wiec chyba odpada.
Przeglad zdarzen nic ciekawego nie mowi, ale przejrze jeszcze raz po nastepnym zamknieciu.
Procesy i msconfig tez okej.. :/
Ad–aware sobie jeszcze sprawdze ale raczej antywir. jest w porzadku.
CMOS nie bardzo mi sie chce czyscic, ale tak zrobie w koncu jak nic nie wymysle. no ale nic w biosie nie zmienialem od jakiegos miesiaca :/ bez sensu..
Dale Cooper
Dodano
26.08.2004 02:08:23
Miałem kiesy taki problem, co prawda rozwiazałem go dosc dziwnie, chodzi mi o BIOS, przejrzałem wszystkie ustawienia chyba 5 razy albo i wiecej wszystko było ok., w koncu wyczysciałem cmos i problem zniknał, ale prawda jest ze do dzis sie nie dowiedziałem co było jego przyczyna. radziłbym oprocz windowsa zajrzec jeszcze do biosa. A probowałes jeszcze skanowac system adware'em lub tego typu podobnym narzedziem? Moze jest to jakis robak, ktorego w bazie twojego antywirusa nie ma :>
FBlasteR
Dodano
26.08.2004 01:47:15
Podglad zdarzen tez mozna sprawdzic, czy czasem nie ma komunikatow o jakims bledzie. Oczywiscie szukaj logow odpowiadajacych czasowo zamknieciu systemu.
Jakies podejrzane wpisy w msconfig lub w podgladzie procesow ?
EL NINO
Dodano
26.08.2004 00:03:03
Dale Cooper
Dodano:
25.08.2004 23:28:36
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1