Samoczynne wylogowywanie w Windows XP

Hi!

Otoz mam taki problem wlaczam kompa i przy oknie powitalnym gdzie sa do wyboru uzytkownicy komputura klikam sobie np. moje konto. Niby sie wszystko laduje, po czym ledwo dostrzegam kolor tapety pulipitu i juz zostaje wylogowany :/

Moj system to Windows XP Proffesional. Sciagalem wszystkie latki, wlasnie przed tym co sie stalo zainstalowalem kilka patchy (poprzez auto–update) i pytalo sie, czy zrestartowac, dalem nie, po czym rano, jak wlaczylem komputer to juz nic nie moglem zrobic. Jednak nie wiem, czy to ma z tym zwiazek.

Pozdrawiam, i bede bardzo wdzieczny za wszelka pomoc. Im szybciej tym lepiej – bo potrzebuje na dzis wieczor wykonanac cos na komputrze...

Odpowiedzi: 9

okey – wielkie dzieki za pomoc i poswiecenie mi chwilki czasu.

SFC mnie nie przekonalo (zle mi sie kojarzy z przywracaniem systemu – po czym sie rozne rzeczy chrzanily), bo zalezy mi by wlasnie wszytko chodzilo, a jak pozniej i tak mi by czegos brakowalo to sobie wole zrobic wszystko od nowa :D

Pozdrawiam, Tomek
designedbytml.tk
Dodano
19.07.2004 13:46:18
No moim zdaniem to włąśnie te wspaniałe updaty są tego przyczyna aczkolwiek dodam jak zawsze źe mogę się mylić teź sobie zainstalowałem jakąś łątke kb coś tam i nagle wszystko nie pracowało jak trzeba odinstalowałem i od tej pory windy nie updatuje bo to bezsens moim zdaniem
loookasz
Dodano
19.07.2004 01:36:24
designedbytml.tk:
czy sfc /scannow w wierszu polecen pozwoli odzyskac system bez jego czyszczenia?
Trzeba miec nadzieje. Poza tym sfc nie odzyskuje systemu a jedynie sprawdza i ewentualnie "uzupelnia ubytki" waznych plikow systemowych.
designedbytml.tk:
Goly system nic mi nie daje bo i tak bede musial wszystkie programy na nowo instalowac
Piszac "goly system" mialem na mysli system bez latek, SP1. Wszystkie programy zostaja.
designedbytml.tk:
I jeszcze jedno, wiecie co moglo byc tego przyczyna? Zeby wiedzial na przyszlosc...
Gdybysmy wiedzieli, to nie byloby takiego "gdybania" a prosta i skuteczna recepta. Moze wysypal sie profil, moze ktoras latka nie sluzy Twojemu systemowi, moze dysk, moze ..., moze ... :wink: .
EL NINO
Dodano
19.07.2004 00:45:23
Sprawdzalem na dwoch kontach o uprawnieniach administratora i tym koncie "administrator" wbudowanym w windows.

Goly system nic mi nie daje bo i tak bede musial wszystkie programy na nowo instalowac, a czy sfc /scannow w wierszu polecen pozwoli odzyskac system bez jego czyszczenia?

I jeszcze jedno, wiecie co moglo byc tego przyczyna? Zeby wiedzial na przyszlosc...

Pozdrawiam, Tomek.
designedbytml.tk
Dodano
19.07.2004 00:38:52
designedbytml.tk:
w trybach awaryjnych to samo...
Tylko na Twoim koncie czy tez na koncie Administrator rowniez ?
designedbytml.tk:
sfc z konsoli? – sorki nie bradzo kapuje co to :(
Uruchom konsole odzyskiwania (z plyty) i w wierszu polecen wpisz sfc /scannow. Inna mozliwosc to opcja naprawy systemu rowniez z plyty, ze nie wspomne o probie naprawy poprzez "nalozenie" systemu ponownie. Przy tej ostatniej opcji zostaniesz z "golym" systemem.
EL NINO
Dodano
19.07.2004 00:05:35
Jeszcze raz dzieki

To raczej nie wchodzi w gre bo probowalem tez z odlaczonym od netu kablem. Tak jak mowilem, ostatnia dzialajaca konfiguracja, tryb VGA juz sprawdzalem – nie pomaga...

Jakies inne sugestie?
Z gory dziekuje, Tomek.
designedbytml.tk
Dodano
18.07.2004 21:16:23
Moze masz wlaczone udostepnianie pulpitu ?? ktos sie loguje na twoje konto i automatycznie cie wyrzuca ?
snaczu
Dodano
18.07.2004 20:29:09
w trybach awaryjnych to samo...
sfc z konsoli? – sorki nie bradzo kapuje co to :(

dzieki za zainteresowanie :D
designedbytml.tk
Dodano
18.07.2004 20:11:46
A przy ;
Ostatniej dobrej
trybie vga
trybie awaryjnym?
A sfc z konsoli i do tego inne chkdsk itp.
Rebe
Dodano
18.07.2004 19:52:20
designedbytml.tk
Dodano:
18.07.2004 19:44:07
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1