Samoczynne wyłączanie się komputera

Szukałem na forum podobnego tematu ale nie znalazłem. Chyba, źe jednak coś jest. Jeśli tak to przepraszam.
A teraz o co chodzi.

Konfiguracja:
CPU: Celeron 1,70 GHz
Płyta Główna: GA–8SLML SiS 650GL
Grafika: zintegrowana
Muzyka: zintegrowana
RAM: 256 MB (266)

Ten komputer (zast. czysto biurowe) chodził bezproblemowo pod Win98. Od tygodnia ma WindowsXP HE i sam się restartuje. Nie waźne czy się na nim pracuje, czy nie on poprostu w pewnym momencie robi sobie reboot. I co dziwne podaczas uruchamiania ani nie skanuje dysków, ani nie chce się uruchamiać w trybie awaryjnym. Tak jakby w ogóle nie wiedział, źe przed chwilą miał twardy restart. Co to moźe być ?

Odpowiedzi: 4

Ukey:
Albo morzesz odznaczyc tam wszystko bo poco ma zajmowac glówke a raczej mikrouklad prockowi :wink:

Takie postępowanie jest nie zalecane.
Właśnie dzięki temu moźna zapobiec powarzniejszym awarią systemu i ewentualnie uzyskać info na ich temat.
McScr@by
Dodano
28.01.2004 00:10:22
Albo morzesz odznaczyc tam wszystko bo poco ma zajmowac glówke a raczej mikrouklad prockowi :wink:
Ukey
Dodano
27.01.2004 14:24:30
Moj komputer –> wlasciwosci systemu –> Zaawansowane –> uruchamianie i odzyskiwanie –> odznacz "Automatycznie uruchom ponownie"

Strzelam tylko ze to moze o to chodzic ale stestuj.
pozdro
Anonymous
Dodano
27.01.2004 14:21:03
Witam
Zobacz w podglądzie zdarzeń ( w Narzedziach administracyjnych) jaki jest błąd.
Aby komputer się sam nie restartował to zrób tak:
Mój Komputer–> Właściwości–>Zaawansowane–>Uruchamianie i Odzyskiwanie i tam odznacz Automatycznie uruchom ponownie.

Pozdrawiam
Herne
Dodano
27.01.2004 12:44:40
dre4ms
Dodano:
27.01.2004 11:41:23
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1