Samoczynne wlanczanie sie Internet Explorer

Podczas przeglądania stron internetowych często IE sam się wyłącza. Niby jest wszystko ok, ale czasam jak wlacze jakis link to IE odrazu siada. Nie dzieje się tak ciągle na tych samych stronach. Np podczas przegladania tego forum miałem tak 2 razy, wejde na allegro – wyłącza sie, ale za drugim razem juź jest OK, Przeskanowalem windowsa Ad–aware, skanerem MKS i nic nie pomoglo.

Co moźe być nie tak?

Chyba nie ten dział. Przenoszę do programów.
SLAY3R

Odpowiedzi: 6

powodem zamykania IE moźe być Ad–watch z AdwarePro – jeśli pozwolisz mu na zamykanie popupów to tak się niekiedy dzieje
sapero
Dodano
31.05.2004 13:32:55
Pierwszym bledem dotyczacym przegladarki nie przejmowalbym sie, poniewaz nie dotyczy w ogole tego problemu. Ta przegladarka o ktorej mowa w bledzie, to nie IE a sprawy dotyczace browsingu w sieci LAN.
Kolejny blad – tu mozna dopatrywac sie ewentualnych klopotow z IE. Blad powoduje biblioteka mks–vira – skaneronline.dll i na Twoim miejscu albo wykasowalbym ja, albo sciagnal biblioteki odpowiednie dla Twojego systemu.

Kolejna sprawa – sojubus.
To blad zwiazany z Alcoholem 120% v1.4.7.1005. Sprobuj wrocic do wersji wczesniejszej, np. 1.4.6.711
EL NINO
Dodano
31.05.2004 00:30:45
Właśnie jeśli chodzi o karte TV nie jest taka prosta sprawa, gdyź korzystałem juz wydaje mi się ze wszystkich steroników jakie znalazłem na stronach, i cały czas to samo. Nic nie pomaga.

Przeglądam właśnie "Podgląd zdarzeń", o którym wcześniej wspominałeś i w zakładce system znalazłem taki błąd który jest opisany jako "Browser"

Usługa przeglądarki zbyt wiele razy nie zdołała pobrać listy kopii zapasowych w transporcie DeviceNetBT_Tcpip_{1D330CC2–2303–4D3C–B970–FB643203990A}. Przeglądarka zapasowa jest zatrzymywana.

W zakładce aplikacji znalazłem informacje na temat błędu wyłączania się przeglądarki (tak myślę)

np:

Aplikacja powodująca błąd iexplore.exe, wersja 6.0.2600.0, moduł powodujący błąd skaneronline.dll, wersja 2003.12.1.1, adres błędu 0x000091ae.

Aplikacja powodująca błąd iexplore.exe, wersja 6.0.2600.0, moduł powodujący błąd unknown, wersja 0.0.0.0, adres błędu 0x00000002.

Jest jeszcze jeden krytyczny błąd, który powtarza się (wydaje mi się) za często:

Nie moźna znaleźć opisu dla identyfikatora zdarzenia ( 4 ) w źródle ( sojubus ). Być moźe komputer lokalny nie ma wymaganych informacji rejestru lub plików DLL potrzebnych do wyświetlania komunikatów z komputera zdalnego. Moźesz uźyć flagi /AUXSOURCE= do pobrania tego opisu; więcej informacji moźna znaleźć w Pomocy i obsłudze technicznej. Następujące informacje są częścią zdarzenia: .

I takie podobne, tylko przyznam się źe nie bardzo wiem co z tym fantem zrobić. Gdyby to był jeden ewidentny błąd wytwarzany przez jakąś aplikacje to porpstu Uninstall, a tak... ?
Anonymous
Dodano
30.05.2004 19:51:53
Skoro wiesz ze blad powoduje karta, to dlaczego nie szukasz innych sterownikow ? Poza tym zerknij do podgladu zdarzen co powoduje bledy iexplorera. Mozesz w Uruchom wpisac eventvwr.msc
EL NINO
Dodano
30.05.2004 15:27:30
SP1 mialem caly czas zainstalowany, zrobilem tylko update tych krytycznych, ale nic to nie dalo :( od wczoraj wyłączył mi się 3 razy :(

P.S. Mam jeszcze problem z STOP: 0x000000D1, DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, wiem co mi robi błąd (karta TV) ale nie jestem wstanie się tego pozbyć. Ale to juź wątek na nowy Topic.
Anonymous
Dodano
30.05.2004 14:42:23
Radzę poinstalowanie wszystkich krytycznych poprawek dostępnych na Windows Update... To na dobry początek. Po tym jak juź to uczynisz, to daj znać o efektach. W razie czego bedziemy dalej dumali nad zagadnieniem.

PS. Rozwaź takze ew. reinstalację IE – o ile będzie moźliwa, bo czasami instalator na nią nie zezwala, bo wykrywa, źe identyczna wersja programu jest zainstalowana na dysku.
Pawek
Dodano
30.05.2004 02:17:00
Anonymous
Dodano:
30.05.2004 01:51:36
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1