Samoczynne udostepnianie dysków
Mam taki problem. Z kazdym uruchomieniem xp udostepnia dyski z dolarem ($) tak aby nie byly widoczne podczas przeglądania sieci ale mozna je sobie zmapowac. Gdy chce zakonczyc udostepnianie wypisuje mi ze i tak te dyski zostana udostepnione po ponownym uruchomieniu. Czy jest sposób aby wyłączyc to na zawsze ?????????
Odpowiedzi: 7
w zasady zabezpieczeń lokalnych wchodze, ale nie wiem co dalej poniewaź mam wersje angileską windowsa, moźe mi coś poradzisz jeszcze ?
w zasady zabezpieczeń lokalnych wchodze, ale nie wiem co dalej poniewaź mam wersje angileską windowsa, moźe mi coś poradzisz jeszcze ?
Nie uzywam w2k3 bo nie potrzeba mi w domu serwera wiec nie wiem czy ma narzedzia administracyjne.
Jesli tak, to pewnie ustawisz tak samo jak w XP :wink: .
Jesli tak, to pewnie ustawisz tak samo jak w XP :wink: .
A jak to ustawić w angielskiej wersji Windowsa Server 2003 Enterpise Edition ??
Nie ma sprawy.
Zadzialalo, bo nie mialo innego wyjscia :wink: .
Zadzialalo, bo nie mialo innego wyjscia :wink: .
Zadziałało. Wielkie dzieki juz myslelem ze nic z tym nie zrobie .
To jest udostepnianie administratorskie, wiec nie masz sie czego obawiac. Ze strony sieci oczywiscie moglbys sobie zmapowac te dyski, ale wejsc na nie mozesz po podaniu nazwy administratora i hasla. Jezeli jednak to Cie dreczy, to po prostu zablokuj logowanie z sieci administratorowi w Panelu sterowania – Narzedzia administracyjne – Zasady zabezpieczen lokalnych – Przypisywanie praw uzytkownika – Odmowa dostepu do tego komutera z sieci i tam dodaj Administrator.
To powinno zalatwic sprawe.
To powinno zalatwic sprawe.
Strona 1 / 1