samoczynne łączenie z internetem
Witam,kolega przyniósł mi kompa poniewaź miał problemy z internetem,po zaktualizowaniu baz wirusów w Nod32 znalazł on 56 róźnego rodzaju trojanów i dialerów,dalej zapuściłem Ad–Aware,znalazł następne 116 syfów,Spybot searh end destroy znalazł 14 problemów po czym je naprawił.Po ponownym skanowaniu źadne z tych programów juź nic nie znalazły i wygląda na to źe system jest czysty,niestety nie mogę zapodać loga Hijacka bo jestem w pracy ale wszystkie wpisy których nie znałem wyfixowałem.Problem jednak pozostał bo komp po włączeniu od razu łączy się z internetem (połączenia wykonywane poprzez modem)łączy się przez nr.0202122 taki jak ustawiłem we właściwościach połączenia.Juź sam nie wiem czy jest moźe coś poprzestawiane w opcjach internetowych źeby komp sam się łączył,nie mam juź pomysłów.Wszystko robiłem przy wyłączonym przywracaniu.sorry za ten bełkot ale opisałem problem jak umiałem,za wszelakie sugestie i porady z góry dzięki.Pozdrawiam
Odpowiedzi: 1
rozumiem źe to WinXP ?
jesli chodzi o ustawienia: w Opcjach Internetowych w zakładce "Połączenia" sprawdź czy w ramce z połączeniami DialUp masz zaznaczone "Nigdy nie wybieraj połączenia" oraz poniźej (często zaszarzone) "Sprawdź zabezpieczenia systemu przed wybieraniem numeru"
O ile (po resecie!) taka konfiguracja nie pomoźe to przychodzi mi do głowy tylko zudatowanie DialUpNetworking do v. 1.4 lub wyzszej.
Przy takiej ilości Syfu jaki był w tym systemie chyba najprościej nadinstalować Windowsa jeszcze raz, co?
jesli chodzi o ustawienia: w Opcjach Internetowych w zakładce "Połączenia" sprawdź czy w ramce z połączeniami DialUp masz zaznaczone "Nigdy nie wybieraj połączenia" oraz poniźej (często zaszarzone) "Sprawdź zabezpieczenia systemu przed wybieraniem numeru"
O ile (po resecie!) taka konfiguracja nie pomoźe to przychodzi mi do głowy tylko zudatowanie DialUpNetworking do v. 1.4 lub wyzszej.
Przy takiej ilości Syfu jaki był w tym systemie chyba najprościej nadinstalować Windowsa jeszcze raz, co?
Strona 1 / 1