Samoczynna zmiana godziny i daty.
Witam!
Po wyłączeniu komputera na dłuźszą chwile zmienia mi sie data oraz godzina w Bios–ie oraz w Win Xp. Podobno moźe to być wina bateryjki na plycie głównej, jednak po wymianie problem pozostal. Sprawdzałem dysk od wirusów (Avast!) nic nie pomogło. Co to moźe być?
Po wyłączeniu komputera na dłuźszą chwile zmienia mi sie data oraz godzina w Bios–ie oraz w Win Xp. Podobno moźe to być wina bateryjki na plycie głównej, jednak po wymianie problem pozostal. Sprawdzałem dysk od wirusów (Avast!) nic nie pomogło. Co to moźe być?
Odpowiedzi: 4
sardo:A istnieje taka moźliwość, źe coś się stało z zegarem systemowym na płycie?
O ile mi wiadomo to nie ma sie w nim co stac, jezeli Ci godzina dziala poprawnie podczas uruchomionego pc, to nie w tym przyczyna. bateria tylko i wylacznie jest problemem. pewnie zle zalozyles :wink:
Sprawdź baterie – na 99% to przyczyna.
A istnieje taka moźliwość, źe coś się stało z zegarem systemowym na płycie?
Napewno jest to problem baterii na plycie glownej. Poprostu nie podtrzymuje Ci zegara gdy wylaczasz komputer na dluzej z pod pradu. Byc moze zle wlozyles baterie lub zakupiles uszkodzona, innej mozliwosci nie widze. :?
Strona 1 / 1