samochowająca się tacka CD
mam nagrywarkę Liteona 52x40x52 - niepamiętam, kupiłem ją jakieś 3 lata temu, ogólnie napędu tego nieużywałem dużo bo mam dwa napędy - no ale reasumujac - od pewnego czasu dziwne rzeczy się dzieją - czasami tacka się sama chowa gdy ją wysunę - albo też napęd jakby czytał gdy w środku niema płyty - dzieje się to gdy komputer pracuje na silnych obrotach - to znaczy uruchamiam jakieś aplikacje pożerające procka i ram, mam P4 2400 MHz 1 GB RAM - w razie czego pytać to dopowiem -
ps: przeinstalowałem windowsa by zainstalować 30 dniową wersję adobe photoshop bo mnie niestać narazie na oryginał ale po instalacji dema okazało się że aplikacja nieudała się oszukać - jak się to mogło stać, niespotkałem się nigdy z takim trailem
ps: przeinstalowałem windowsa by zainstalować 30 dniową wersję adobe photoshop bo mnie niestać narazie na oryginał ale po instalacji dema okazało się że aplikacja nieudała się oszukać - jak się to mogło stać, niespotkałem się nigdy z takim trailem
Odpowiedzi: 1
Sprawdź napięcia zasilacza.
Wypnij taśmę sygnałową od napędu i potestuj i zobacz czy jest problem.
Wymień taśmę sygnałową na nową.
Sprawdź napęd na innym kompie,jak to samo napęd uszkodzony.
Wypnij taśmę sygnałową od napędu i potestuj i zobacz czy jest problem.
Wymień taśmę sygnałową na nową.
Sprawdź napęd na innym kompie,jak to samo napęd uszkodzony.
Strona 1 / 1
rety to ciekawa teoria niewiem czy słuszna hmm, pomyślę o tym<br>
Skoro masz lepsze to po co pytać i ironizować gdy ktoś pomocną dłoń wyciaga?<br>
niemam lepszej teorii ale jakoś komputera niechce mi się rozkręcać - strata czasu - powiedzcie<b> co się stanie jak go nierozkręcę?</b><br>