Samo–restart...ZNOWU!! :P
ja wiem ze to jest stary temat, ale musze sie jeszcze o cos zapytac, bo nie znalazlem tego natym forum. winxp (2003 z reszta tez) sam sie restartuje... bez zadnego ostrzezenia. przrabialem juz dziesiatki konfiguracji, mozliwosci biosa i win jesli chodzi o zarzadzanie energia znam juz na pamiec, mailem rozne karty (graf, dzwiekowe, sieciowe) z 30 roznych sterownikow, reinstali windy juz nie zlicze... wymienialem kable, skrecalem proca i pamiec itd. itp. alenie zrobilem jednego. mam plytke gigabyte–a i PIII 733 oraz zasilacz codegen 300W. pytanie brzmi: czy to moze byc wina zasilacza, czyten zasilacz poprostu sobie nie radzi z zaopatrywaniem sprzetu w energie (czy jakos tak :P ). ps. w logach tez nic nie ma. :) z gory dziekuje.
Odpowiedzi: 1
Anonymous:ja wiem ze codegen to nie jest za dobry zasilacz, ale tez nie przypominam sobie zeby PIII zuzywal duzo mocy.
Bo tu nie chodzi o moc , nie to jest akurat najwaźniejsze, chociaz nie twierdze źe wogóle niewazne. Niech on ma nawet te 250W, a nie jak sugeruje tabliczka znamionowa 300W, ale nich to będzie stabilne i pewne napiecie
Chodzi o stabilność napięciowo–prądową, która w dobrych zasilaczach wystepuje, a w takim szajsie jak Coodegen nie zawsze.
Zasilacz ma poprawnie generować napięcia na MOBO pod róznym obciąźeniem i jest podane w jakiej +/– tolerancji mają się one mieścić.
Strona 1 / 1