samo restart XP
od pewnego czasu mój system win xp przy próbie wyłączenia restartuje się samoszynnie. nie umiem sobie z tym poradzić proszę o pomoc
Odpowiedzi: 14
Mateusz_Killer14:sprobuj naprawic system w Dosie moze pomoze?? :arrow: spox
W dosie??? A jak ????
:mrgreen:
sprobuj naprawic system w Dosie moze pomoze?? :arrow: spox
wracając do tematu.oddałem komputer do serwisu,stwierdzili źe wszystko jest w porządku pod wzglendem sprzętowym,programowym z biosem jest wszystko ok i tak wogule to oni nie widzą źadnego problemu.A ja się tak zastanawiam czy problem nie jest spowodowany spadkami napięcia w sieci energetycznej,skoro problem pojawia się z nienacka i z nienacka ustępuje.
Anonymous:mi kiedyś komp włączał się o 15.00 (codziennie) – pomogło wyjęcię bateryjki biosa na jakiś czas – potem ustaw datę i godzinę i resztę waźnych ustawień
Co prawda absolutnie nie wiem po co – wystarczyło wyłaczyć opcję "budzenia" codziennie o danej godzinie – ale skoro juź podzieliłeś się tą informacją to cieszę się ,ze juź nie masz takiego problemu.
Seeker – ten film to jakoś tak w tytule miał "..... legneda trwa", a w tym wypadku pewnei nie tylko trwa,ale i rośnie, aczkolwiek pytam jak te wszystkie ...... muje w ogole moźna złapać ?
mi kiedyś komp włączał się o 15.00 (codziennie) – pomogło wyjęcię bateryjki biosa na jakiś czas – potem ustaw datę i godzinę i resztę waźnych ustawień
Janusz111:W biosie ACPI jest włączone. Problem pojawił się kilka dni temu. Po wyłączeniu komputera "ręcznie" przez kilka dni był spokój wszystko chodził jak trzeba aź do dzisiaj,komputer wyłancza się "całkowicie" tzn. do wyłąszenia monitora a za 2–3sekundy włancza się ponownie.
1. W BIOS'ie sprawdzić "Wake UP On LAN" –oczywiście gdy w sieci jesteś– jesli nie to bez znaczenia
2. Na MOBO /zworka/ lub w BIOSie bywa czasmi coś takiego jak After AC Back – funkcja ta powoduje załącznie komputera i systemu po powrocie zasilania –tzn jeźeli jest wtyczka w gniazdku i komputer jest yłączony nic się nie dzieje, ale jśli ją wyjmiesz i włozysz to startuje
3.Na koniec przyjrzał bym się MOBO , a konkretnie kondensatorom ,i jeśli miałbyś taką moźliwość to podmień zasilacz i sprawdź czy coś się zmieniło.
Jest to IMO problem sprzętowy , bo wszystko dzieje się juź po wyłączniu wszystkiego –
PS. Tak sobie myślę webster, źe sasserom i innym .......jom daleko jescze do tego by
źe wejdzie na kilka dni podenerwuje Cię trochę a później uciekie.Gdy nie zainstalujesz poprawki na 100% wróci
na emocje ludzkie wpływać, uciekać, wracać , :wink:
Czy Wy kurna czytac po polsku nie umiecie ? W kolko blaster i blaster.
Przeciez chlopak wyraznie pisze, ze: USILUJE KOMPA WYLACZYC a skubany po chwili sam sie ZALACZA. Czy to takie trudne aby to zrozumiec ?
Przeciez chlopak wyraznie pisze, ze: USILUJE KOMPA WYLACZYC a skubany po chwili sam sie ZALACZA. Czy to takie trudne aby to zrozumiec ?
Hej teź to miałem restart za restartem :( ani MKS Vir nie pomagał ani format ani usunięcie partycji :shock: .zainstalowałem od nowa system i po kilku godzinach znowu łaty na sasser itp. insalowałem i nic .A jeszcze pytano czy czy masz LAN ? bo to by mnie upewniło. Po dzień dzisiejsz nie wiem o co chodzi ale znalazłem no to lekarstwo :idea: . Jakiklwiek nowy Friwall daje sobie rade.Ja korzystam z Sygate.Personal.Firewall.PRO.v5.5 i wyskakują mi jakieś komunikaty typu: ntoskrnl.exe,ndisuio.sys,svchost.exe!!wydaje mi się źe całe osiedle ma zainfekowane kompy i to dlatego komunikat za komunikatem ze to jest zablokowane.I odtąd komp śmiga jak cza!! Ale jeszcze jednej rzeczy nie wyczaiłem dlaczego mi ikony przy zgarźe(programów pracujących w tle)zanikają!!Ale być moze coś jeszce siedzi :D
Wiesz a mnie wyglada na to, ze "mijasz sie z prawda" piszac przy kazdym problemie o "atakach", sasserach i skanowaniu "online". Moze chwila zastanowienia przed wyslaniem posta ?webster:Wiesz wygląda mi to na kolejny atak sassera. :!:
Janusz111:Po wyłączeniu komputera "ręcznie" przez kilka dni był spokój wszystko chodził jak trzeba aź do dzisiaj,komputer wyłancza się "całkowicie" tzn. do wyłąszenia monitora a za 2–3sekundy włancza się ponownie.
Wiesz wygląda mi to na kolejny atak sassera. :!:
Sasser ma właśnie to do siebie źe wejdzie na kilka dni podenerwuje Cię trochę a później uciekie.Gdy nie zainstalujesz poprawki na 100% wróci.To są adresy stron gdzie znajdziesz skanery online:
:arrow: pspolska.pl
:arrow: mks.com.pl
Przeskanuj system tymi antywirusami potem najlepiej swoim. :D Zciągnij ze stronki panda sowtware szczepionki(pierwszy link od góry).Następnie aby sasser nie wrócił (oczywiście jeźeli to on) na stronie na której aktualnie jesteś znajdują się poprawki do systemu windows xp.Jeźeli twoim systemem operacyjnym jest właśnie windows xp to je zciągnij tu masz link do najnowszej porawki :arrow: http://www.centrumxp.pl/download/update/katalog.php?program=1 – na samej górze masz do zciągnięcia naźędzie do usuwania sassera a pod spodem masz najnowsze uaktualnienie do windowsa xp z 11 maja 2004 r. POWODZENIA :!:
Janusz111:Po wyłączeniu komputera "ręcznie" przez kilka dni był spokój wszystko chodził jak trzeba aź do dzisiaj,komputer wyłancza się "całkowicie" tzn. do wyłąszenia monitora a za 2–3sekundy włancza się ponownie.
Wiesz wygląda mi to na kolejny atak sassera. :!:
Sasser ma właśnie to do siebie źe wejdzie na kilka dni podenerwuje Cię trochę a później uciekie.Gdy nie zainstalujesz poprawki na 100% wróci.To są adresy stron gdzie znajdziesz skanery online:
:arrow: pspolska.pl
:arrow: mks.com.pl
Przeskanuj system tymi antywirusami potem najlepiej swoim. :D Zciągnij ze stronki panda sowtware szczepionki(pierwszy link od góry).Następnie aby sasser nie wrócił (oczywiście jeźeli to on) na stronie na której aktualnie jesteś znajdują się poprawki do systemu windows xp.Jeźeli twoim systemem operacyjnym jest właśnie windows xp to je zciągnij tu masz link do najnowszej porawki :arrow: http://www.centrumxp.pl/download/update/katalog.php?program=1 – na samej górze masz do zciągnięcia naźędzie do usuwania sassera a pod spodem masz najnowsze uaktualnienie do windowsa xp z 11 maja 2004 r. POWODZENIA :!:
Rzuć moźe okiem w to co opisano tu:
http://aumha.org/win5/a/shtdwnxp.htm
http://aumha.org/win5/a/shtdwnxp.htm
W biosie ACPI jest włączone. Problem pojawił się kilka dni temu. Po wyłączeniu komputera "ręcznie" przez kilka dni był spokój wszystko chodził jak trzeba aź do dzisiaj,komputer wyłancza się "całkowicie" tzn. do wyłąszenia monitora a za 2–3sekundy włancza się ponownie.
Kliknij sobie na http://www.centrumxp.pl/forum/search.php i poszukaj o ACPI
Strona 1 / 1