Sam sie wyłącza! co robić!! help
:x Mam problem z komputerem, poniewaz podczas garnia w jakąś gre [ prawie wszystkie ] nagle bez zadnego powodu komputer mi sie restartuje .. i po ponownum wlaczeniu nic nie wyskakuje i nie ma zadnego błedu :roll: co robic .. to nie jest wina sterownikow od karty bo mam dobre :roll: pomocy
Odpowiedzi: 2
smoking::x Mam problem z komputerem, poniewaz podczas garnia w jakąś gre [ prawie wszystkie ] nagle bez zadnego powodu komputer mi sie restartuje .. i po ponownum wlaczeniu nic nie wyskakuje i nie ma zadnego błedu :roll: co robic .. to nie jest wina sterownikow od karty bo mam dobre :roll: pomocy
Czy ostatnio podłączyłeś do swojego kompa jakiś nowy sprzęt bo jeśli tak to moźe się okazać źe masz za słaby zasilacz a jeźeli nie to napewno przynajmniej tak mi się wydaje karta graficzna moźe sterowniki do niej moźe DirectX moźe ram hmmm moźna tak gdybać :?
1. Włąściwości mojego komputera/zaawansowane/USTAWIENIA uruchamiania i odzyskiwania/ odznacz teraz pozycje automatycznie uruchom ponownie
Jesli nie pomoźe
2. Spróbuj podpiąc mocniejszy zasilacz i w tedy zobacz
Jesli nie pomoźe
3. Spróbuj zamienić karte graficzną i spróbować wtedy (u mnie komputer resetował się na GF4Mx440, zmieniłem na ATI Radeon9200 i wszytko chodzi dobrze
Jesli nie pomoźe
4. Sprawdź chłodzenie na Procesorze, moźe procek ci się za bardzo grzeje, jeśli masz AMD a temperatura podchodzi do 50*C no to zmień wentylator, Pentium 4 moźe stabilnie pracować w wysokich temperaturach więc jeśli masz P4 to sie nie martw wysoką temperaturą
Jesli nie pomoźe
5. Jeśli nie masz wentylatora na chipsecie płytu głownej to spróbuj załoźyc i wtedy zobacz
O jeszcze moźe spróbuj załoźyć wentylator na karte graficzną, bo moźe być taka sytuacja źe się przegrzewa i robi reset, ale tego nie jestem pewien
Jesli nie pomoźe
2. Spróbuj podpiąc mocniejszy zasilacz i w tedy zobacz
Jesli nie pomoźe
3. Spróbuj zamienić karte graficzną i spróbować wtedy (u mnie komputer resetował się na GF4Mx440, zmieniłem na ATI Radeon9200 i wszytko chodzi dobrze
Jesli nie pomoźe
4. Sprawdź chłodzenie na Procesorze, moźe procek ci się za bardzo grzeje, jeśli masz AMD a temperatura podchodzi do 50*C no to zmień wentylator, Pentium 4 moźe stabilnie pracować w wysokich temperaturach więc jeśli masz P4 to sie nie martw wysoką temperaturą
Jesli nie pomoźe
5. Jeśli nie masz wentylatora na chipsecie płytu głownej to spróbuj załoźyc i wtedy zobacz
O jeszcze moźe spróbuj załoźyć wentylator na karte graficzną, bo moźe być taka sytuacja źe się przegrzewa i robi reset, ale tego nie jestem pewien
Strona 1 / 1