sagem usb,a połaczeni szeroko pasmowe>>
czy jest mozliwe zalozenie polaczenia szeroko pasmowego przy Sagem usb (neostrada)???Prosze o zwrocenie uwagi na to ze chodzi o USB!!! ja sam probowalem i mi nie szlo...mam teraz polacznie tak jak bym sie laczyl przez zwykly modem....czy jest to wporzadku?
Odpowiedzi: 8
EL NINO:... to zamiast routera za kilka stow, wystarczy sieciowka za 30 zlotych :wink: ...
pod warunkiem źe ktoś ma serwer , bo jeźeli nie , bardziej opłacałoby się kupić modem DSL z routerem ( ok 400 ) niź modem i serwer . o to mi wcześniej chodziło . kpw !!
Pewnie nie mieli na skladzie i kit Ci wcisneli, ze nie ma czegos takiego :wink: . Sa routery do modemow na USB.netmati:na wlasnej skorze dowiedzialem sie ze nie mozna kupic rutera do sagema usb–przynajmniej tak mi powiedziano w 5–6 sklepach
Czy korzystne ? Nie wiem bo nie uzywam NEO, ale predkosci sa identyczne jak w modemie z wyjsciem RJ45. Bezpieczne ? Tak jak w starszym – nie musisz sie martwic dialerami. Odpowiednie ? Za te pieniadze ? Oczywiscie. A jesli pytasz czy gorsze od modeli starszych, to nie ma roznicy. Poza tym watpie zebys gdziekolwiek z Tepsy dostal w tej chwili ten starszy modem, na RJ45.netmati:czy jest to kozystne/bezpieczne/odpowiednie???
No i to tyczy pytania pbartka – chyba juz nie bedziesz mial mozliwosci podpiecia pod sieciowke. A zamienic ? Mozesz sprobowac – na USB.
a moźna zaprotestować przeciwko Tpsa, dlatego, źe ja zamówiłem neostrade w maju(gdy były promocja instalacja 399zł) ale załoźyli mi dopiero w czerwcu b musieli jeszcze ISND i nowy numer. A złoźyli mi nie przez karte sieciwą a przez modem i na pudełku od modemu było zestaw do samoinstalacji czyli to co reklamowali, więc się PYTAM CZY DA SIE ZMIENIC TO NA KARTE SIECIOWA I CZY SIE BARDZIE OPŁACA???
1) Do rafye nie chodzilo mi o rozdzielenie neostrady,ale i tak dzieki za zainteresownie...(na wlasnej skorze dowiedzialem sie ze nie mozna kupic rutera do sagema usb–przynajmniej tak mi powiedziano w 5–6 sklepach, ale spox udostepnilem przez win xp (sieciowka)
2)Do El Ninio jak zawsze konkretnie i zgodnie z prawda.
Ps–a co z tym polaczeniem w sposob jak przez "zwykly modem"–"polaczeni tel" stworzone przez xp...??? mi to chodzi ale czy jest to kozystne/bezpieczne/odpowiednie???
Pozdr...
2)Do El Ninio jak zawsze konkretnie i zgodnie z prawda.
Ps–a co z tym polaczeniem w sposob jak przez "zwykly modem"–"polaczeni tel" stworzone przez xp...??? mi to chodzi ale czy jest to kozystne/bezpieczne/odpowiednie???
Pozdr...
Oczywiscie – bo sprzet do ktorego mozna podlaczyc kilka kompow jest po prostu drozszy :P .rafye:po pierwsze tepsa sprzedaje sprzęt ,do którego moźna podłączyć tylko jeden komp ,a dlaczego chyba kaźdy wie ... .
Oczywiscie ze legalne, pod warunkiem, ze udostepnia sie komputerowi w tym samym lokalu.rafye:Podłączanie wielu komputerów pod jedno łącze jest nielegalne ( u tepsy ).
No i jesli chcemy udostepnic to lacze powiedzmy tylko jednemu komputerowi, to zamiast routera za kilka stow, wystarczy sieciowka za 30 zlotych :wink: .
Z tego co czytalem w necie, nie mozna zalaczyc na USB polaczenia szerokopasmowego.
po pierwsze tepsa sprzedaje sprzęt ,do którego moźna podłączyć tylko jeden komp ,a dlaczego chyba kaźdy wie ... . Podłączanie wielu komputerów pod jedno łącze jest nielegalne ( u tepsy ). Po drugie przed zakupem sagem trzeba było się zastanowić ile komputerów zamierzamy podłączyć . Jeźeli więcej niź jeden ( illegal ) najlepszym wyjściem byłoby zakup modemu DSL z routerem ( np. Linksysa czy D–linka ) , mają one 4xLAN , i problem z głowy !!! Kosztują ok 350–450 .
po pierwsze tepsa sprzedaje sprzęt ,do którego moźna podłączyć tylko jeden komp ,a dlaczego chyba kaźdy wie ... . Podłączanie wielu komputerów pod jedno łącze jest nielegalne ( u tepsy ). Po drugie przed zakupem sagem trzeba było się zastanowić ile komputerów zamierzamy podłączyć . Jeźeli więcej niź jeden ( illegal ) najlepszym wyjściem byłoby zakup modemu DSL z routerem ( np. Linksysa czy D–linka ) , mają one 4xLAN , i problem z głowy !!! Kosztują ok 350–450 .
Teź się Pytam???
Strona 1 / 1