SAGEM–usb podzielic...prosze,prosze...
Jak mozna podzielic (bez rutera) neostrade z Sagema usb (od tepsy) na w kompy..wiem ze jest problem z tego wzgledu ze jest to usb,prawda?
oba kompy maja win xp...(jestem swiadomy ze jeden komp musi byc wlaczony) Bardzo prosze o pomoc, wmiare mozliwosci dokladna (prosta), bo naprawde juz od 3 dni probuje to zrobic i mi nie wychodzi??? :cry:
oba kompy maja win xp...(jestem swiadomy ze jeden komp musi byc wlaczony) Bardzo prosze o pomoc, wmiare mozliwosci dokladna (prosta), bo naprawde juz od 3 dni probuje to zrobic i mi nie wychodzi??? :cry:
Odpowiedzi: 8
Po wielkich bojach udalo mi sie udostepnic neo na 2 komp za pomoca win xp. MTU skorygowalem za pomoca Dr TCP...ten temat jest zakonczony.....dzieki
.....ale ma jeszcze jedno– po waszych radach wywalilem program do neo od tps i starlem sie utworzyc polaczenie przez xp –szeroko pasmowe i niestety tu tez mialem klopot,nie udalo sie (dowiedzialem sie ze jest problem z modemm usb sagem) czy to prawda??? wobec tego ustanowilem polaczenie tak ja przez modem za numer podalem * i moge sie laczyc...i tu najwazniejsze pytanie czy jest to dobry sposob nie zwolni mi to połaczena? Jak tak to mozna go zautomatyzowac tj aby właczal sie wraz z odpalenim kompa???!!! :?
.....ale ma jeszcze jedno– po waszych radach wywalilem program do neo od tps i starlem sie utworzyc polaczenie przez xp –szeroko pasmowe i niestety tu tez mialem klopot,nie udalo sie (dowiedzialem sie ze jest problem z modemm usb sagem) czy to prawda??? wobec tego ustanowilem polaczenie tak ja przez modem za numer podalem * i moge sie laczyc...i tu najwazniejsze pytanie czy jest to dobry sposob nie zwolni mi to połaczena? Jak tak to mozna go zautomatyzowac tj aby właczal sie wraz z odpalenim kompa???!!! :?
1. Napisales, ze ma kupic dwie sieciowki a netmati pisal juz, ze komputery ma podlaczone. Po co wiec sieciowki ?
2. Do polaczenia bez huba uzywa sie kabla krosowanego. Wiec jest calkowicie odwrotnie niz napisales.
netmati,
przy MTU nie pomoze Ci instalacja WinRoute.
2. Do polaczenia bez huba uzywa sie kabla krosowanego. Wiec jest calkowicie odwrotnie niz napisales.
netmati,
przy MTU nie pomoze Ci instalacja WinRoute.
Spoko EL NINO, o urazie zadnej nie ma mowy. Tylko wyjasnij mi czego nie doczytałem i co źle napisałem, źe wprowadzam w błąd, bo bo nie wiem. Ja mam równiez swoja skrzyneczke do USB podłaczona i mam net podzielony tak jak napisałem.
dzieki za zainteresowanie, a przede wszystkim za pomoc...udalo mi sie udostepnic przez xp... :D i dziala choc nie laduja sie u kumpla all strony (np wp)–wiem ze to problem z MTU..Sprobuje to naprawic instalujac winrouter...mam nadzieje ze was nie wymeczylem tym tematem...jedoczesnie licze na pomoc przy innych problemch ...
Dziekuje
Z powazaniem Mateusz
Dziekuje
Z powazaniem Mateusz
Pawek,
bez urazy, ale nie dosc ze postow nie czytasz, to jeszcze w blad wprowadzasz.
netmati,
napisz co masz w Polaczeniach sieciowych i jak probowales udostepnic ten net. Prostu, jasno i duzo.
bez urazy, ale nie dosc ze postow nie czytasz, to jeszcze w blad wprowadzasz.
netmati,
napisz co masz w Polaczeniach sieciowych i jak probowales udostepnic ten net. Prostu, jasno i duzo.
Według mnie po prostu musisz kupic dwie sieciówki i odpowiedni kabel (o ile dobrze pamietam, to jezeli nie ma ządnych hubów to nie musi byc krosowany – ale to sprawdź). Potem po zainstalowaniu po prostu bierzesz udostępnianie neta i juź.
w tym samym domu w drugim pokoju........probowalem Win Ruterm i Przez xp ale mi nie idzie.......połaczenie sieciowe mam ale nie udostepnilem netu....
a mam pytanko gdzie jest ten drugi komp u ciebie w domu czy u w innym domu???
Strona 1 / 1