SAGEM–usb podzielic...prosze,prosze...

Jak mozna podzielic (bez rutera) neostrade z Sagema usb (od tepsy) na w kompy..wiem ze jest problem z tego wzgledu ze jest to usb,prawda?
oba kompy maja win xp...(jestem swiadomy ze jeden komp musi byc wlaczony) Bardzo prosze o pomoc, wmiare mozliwosci dokladna (prosta), bo naprawde juz od 3 dni probuje to zrobic i mi nie wychodzi??? :cry:

Odpowiedzi: 8

Po wielkich bojach udalo mi sie udostepnic neo na 2 komp za pomoca win xp. MTU skorygowalem za pomoca Dr TCP...ten temat jest zakonczony.....dzieki
.....ale ma jeszcze jedno– po waszych radach wywalilem program do neo od tps i starlem sie utworzyc polaczenie przez xp –szeroko pasmowe i niestety tu tez mialem klopot,nie udalo sie (dowiedzialem sie ze jest problem z modemm usb sagem) czy to prawda??? wobec tego ustanowilem polaczenie tak ja przez modem za numer podalem * i moge sie laczyc...i tu najwazniejsze pytanie czy jest to dobry sposob nie zwolni mi to połaczena? Jak tak to mozna go zautomatyzowac tj aby właczal sie wraz z odpalenim kompa???!!! :?
netmati
Dodano
02.10.2003 04:49:02
1. Napisales, ze ma kupic dwie sieciowki a netmati pisal juz, ze komputery ma podlaczone. Po co wiec sieciowki ?
2. Do polaczenia bez huba uzywa sie kabla krosowanego. Wiec jest calkowicie odwrotnie niz napisales.

netmati,
przy MTU nie pomoze Ci instalacja WinRoute.
EL NINO
Dodano
01.10.2003 23:18:00
Spoko EL NINO, o urazie zadnej nie ma mowy. Tylko wyjasnij mi czego nie doczytałem i co źle napisałem, źe wprowadzam w błąd, bo bo nie wiem. Ja mam równiez swoja skrzyneczke do USB podłaczona i mam net podzielony tak jak napisałem.
Pawek
Dodano
01.10.2003 23:11:16
dzieki za zainteresowanie, a przede wszystkim za pomoc...udalo mi sie udostepnic przez xp... :D i dziala choc nie laduja sie u kumpla all strony (np wp)–wiem ze to problem z MTU..Sprobuje to naprawic instalujac winrouter...mam nadzieje ze was nie wymeczylem tym tematem...jedoczesnie licze na pomoc przy innych problemch ...
Dziekuje
Z powazaniem Mateusz
netmati
Dodano
01.10.2003 23:10:44
Pawek,
bez urazy, ale nie dosc ze postow nie czytasz, to jeszcze w blad wprowadzasz.

netmati,
napisz co masz w Polaczeniach sieciowych i jak probowales udostepnic ten net. Prostu, jasno i duzo.
EL NINO
Dodano
01.10.2003 22:31:08
Według mnie po prostu musisz kupic dwie sieciówki i odpowiedni kabel (o ile dobrze pamietam, to jezeli nie ma ządnych hubów to nie musi byc krosowany – ale to sprawdź). Potem po zainstalowaniu po prostu bierzesz udostępnianie neta i juź.
Pawek
Dodano
01.10.2003 20:56:58
w tym samym domu w drugim pokoju........probowalem Win Ruterm i Przez xp ale mi nie idzie.......połaczenie sieciowe mam ale nie udostepnilem netu....
netmati
Dodano
01.10.2003 20:49:12
a mam pytanko gdzie jest ten drugi komp u ciebie w domu czy u w innym domu???
mefisto_k
Dodano
01.10.2003 18:04:30
netmati
Dodano:
01.10.2003 15:55:31
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1