rundll32.exe

Witam wszystkich. Mój problem związany jest z plikiem lub programem rundll32.exe. Otóź przy kaźdym zamykaniu systemu wyskakuje okno kończenie pracy programu rundll32.exe po kliknięciu przeze mnie zakończ system się wyłącza ale strasznie długo. Formatowałem dysk juź chyba pięć razy. Po ostatnim formacie wszystko chodziło bez zarzutu aź do teraz. Otóź wchodząc w Panel Sterowania i potem dodaj lub usuń programy nie pokazało mi się okienko z programami które mogę usunąć. Klikam, klikam i nic. Właśnie po tym zaczynają się problemy z rundll32.exe. No i oczywiście zamykając system wyskakuje okienko kończenie pracy programu rundll32.exe i tak juź jest za kaźdym razem kiedy zamykam system. Czy to moźe być przyczyna płytki instalacyjnej (zuźyta czy coś w tym stylu)? Proszę o jakąś pomoc. Pozdrawiam

Odpowiedzi: 7

Jeszcze raz dzięki serdeczne za odpowiedź. Firewall juź jest antywirus teź co będzie dalej, zobaczymy poźyjemy :wink: Pozdrawiam.
marifo
Dodano
19.02.2004 20:36:23
Sama aktualizacja os`u chroni Ciebie przed minimalną liczbą wiruśów ( np. Blaster, VBS HappTime@Aamm ) jak i minimalnie przed atakami hakerskimi.
Obowiązkową rzeczą jest stosowanie Antywirusa i Firewalla ( oczywiście tego systemowego takźe ).
Pozatym kod zródłowy Windows NT/2000 przedostał się ostatnio do sieci, więc naleźy się spodziewać moźliwośći tworzenia nowych groźnych wirusów, a takźe ataków wykorzystujących nieznane jeszcze dziury w systemie.
Sam widzisz, źe same poprawki nic nie dają.
McScr@by
Dodano
19.02.2004 18:10:08
Dzięi za odpowiedzi. Jeszcze jedno czy po zainstalowaniu wszystkich potrzebnych poprawek system jest dobrze chroniony przed róźnym świństwem takim jak np Welchia czy raczaj zainstalować jakiegoś Firewalla. Oczywiście antywirus jest juź zainstalowany. Pozdrawiam
marifo
Dodano
19.02.2004 15:30:17
Instalacja poprawek ma na celu poprawienie stabilności i bezpieczeństwa pracy os`u.
Po aktualizacji mogą wystąpić czasami rózne problemy niektórym userom, a nie którym nie.
Znany jest ogólnie przypadek w którym instalacja SP1 lub SP1a powodowała obniźenie wydajności os`u.
Na tą dolegliwość takźę M$ przygotował " poprawkę do poprawki poprawki :wink: "
Kaźdy ma swoje zdanie na ten temat, a moje jest takie, źe instaluje wszystkie łaty z priorytetem krytyczne, waźne, uaktualnienia, a odpuszczam sobie to z czego nie korzystam a takźe takie które są mi nie potrzebne np. Messenger, HMTCD, WMP , Wi – Fi itp za wyjątkiem spraw związanych z bezpieczeństwem.
McScr@by
Dodano
19.02.2004 13:51:20
Ja instaluje wszystkie (nawet te niekrytyczne) i jakos nie zauwazylem spadku wydajnosci systemu.
szafran
Dodano
19.02.2004 12:20:13
Dzięki serdeczne za odpowiedź. Znalazłem u siebie coś takiego jak Welchia i parę jeszcze innych świństw, myślę źe teź w tym tkwił problem. Tak na marginesie czy zainstalowanie tych wszystkich łatek, ogólnie zainstalował mi ich 15 nie wpłynie negatywnie na pracę systemu? Wiem, źe są to poprawki ale wyczytałem w innym poście, źe co za duźo to nie zdrowo. Z góry dzięuję za odpowiedź i Pozdrawiam
marifo
Dodano
19.02.2004 10:18:21
gdy zainstalujesz wszystkie łatki, to problem sam zniknie.
Anonymous
Dodano
19.02.2004 00:51:51
marifo
Dodano:
17.02.2004 20:14:50
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1