RSS – Jaki program wybrać ?
Witam, chcialbym poznac wasza opinie na temat programów do odczytu RSS'ów (oprócz wbudowanych funkcji w przeglądarki ;) ). Osobiscie uzywam SharpReader, ma prosty interfejs i sposob wyswietlania newsow mi pasuje, jednak troche pamieci zrzera i dlugo sie uruchamia (to chyba przez to ze na .net jest napisany :/ ).
Odpowiedzi: 10
mirande jako komunikatora uzywalem przez jakis czas, jednak opzniej sobie darowalem, to ze jest najszybszy i najmniej zasobozerny to daje mu plus duzy odemnie, jednak przyzwyczailem sie do gg z powerproject :]
osobiscie polecam komunikator miranda zarowno do wszelkich istniejacych komunikatorow(tlen,gg,...) jak i wielu innych dodatkow jednym z nich jest czytnik RSS
mozna oczywiscie dowolnie konfigurowac wyglad podawanych komunikatow a co najwazniejsze zminimalizowana miranda w trayu(uzywam tlen ,gg,RSS,pogoda,program tv)zajmuje 1–2Mb ramu
mozna oczywiscie dowolnie konfigurowac wyglad podawanych komunikatow a co najwazniejsze zminimalizowana miranda w trayu(uzywam tlen ,gg,RSS,pogoda,program tv)zajmuje 1–2Mb ramu
mowiles o forum, czyzbys nic na forum nie znalazl ze dajesz link do downloadu strony ;) PS tam tez byłem, ale zeby bylo ok to powiem ze w pierwszym moim poscie jest zebyscie sami napisali czego uzywacie
Kapela:gusioo:Na forum teź duźo jest, ale jak umiesz wpisać frazę to problem masz z głowy.
I tu sie baaaardzo mylisz
Kurna faktycznie: http://www.centrumxp.pl/download/programy/katalog.php?kategoria=67
mettal:tylko niestety opisy wiekszosci czytnikow sa tak lakoniczne ze niewiele mozna po nich wywnioskowac...raczej pytalem o cos, co ktos ma, uzywa i moglby polecic
no wlasnie, wiekszosc autor zachwala swoje "wytwory", polecajcie czego tam uzywacie
gusioo:Na forum teź duźo jest, ale jak umiesz wpisać frazę to problem masz z głowy.
I tu sie baaaardzo mylisz
bmalz:Jednakze napisanie wlasnego programu do odczytu RSS'ow nie jest trudne.
Jezeli tylko mi powiesz jak w Delphim 7 Personal zrobic zeby "analizowal" ze tak powiem, XML'y (bo w koncu na tym bazuje RSS) to moge napisac cos prostego ale oczywiscie nie zadnego prymitywnego :P ;)
osobiscie uzywam wbudowanej w Firefox. Jednakze napisanie wlasnego programu do odczytu RSS'ow nie jest trudne.
mettal:No spoko, wiesz jestem juz na tym poziomie ze wiem co to Google. i umiem uzyc frazy w wyszukiwaniu "czytnik rss", tylko niestety opisy wiekszosci czytnikow sa tak lakoniczne ze niewiele mozna po nich wywnioskowac, a jakos niebardzo jest sensowne sciaganie wszystkiego instalowanie w systemie, by sprawdzic, raczej pytalem o cos, co ktos ma, uzywa i moglby polecic.
Na forum teź duźo jest, ale jak umiesz wpisać frazę to problem masz z głowy.
mettal:A tak apropo, swietny sposob na nabijanie postow, gratuluje inwencji !
Dzięki, nabiłem se jeszcze jednego.
No spoko, wiesz jestem juz na tym poziomie ze wiem co to Google. i umiem uzyc frazy w wyszukiwaniu "czytnik rss", tylko niestety opisy wiekszosci czytnikow sa tak lakoniczne ze niewiele mozna po nich wywnioskowac, a jakos niebardzo jest sensowne sciaganie wszystkiego instalowanie w systemie, by sprawdzic, raczej pytalem o cos, co ktos ma, uzywa i moglby polecic.
A tak apropo, swietny sposob na nabijanie postow, gratuluje inwencji !
A tak apropo, swietny sposob na nabijanie postow, gratuluje inwencji !
Ja tez dołączam sie do prosby. Szukam jakiegos malego czytnika RSS, ktory siedzial by caly czas w trayu, cos jak komunikator, tlen lub GG, by odczyt nagłowków i skrótow byl w malym okienku i by informowal o kazdej nowej widomosci, dymkiem informacyjnym kolo zegara, czy zna ktos cosik takiego ???
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Strona 1 / 1