rozszerzyl sie monitor
mam problem–pewnego pieknego dnia monitor na chwile zgasl i sie rozszerzyl–nie da sie nic zrobic w ustawieniach ekranu. aha i dotyczy to rozszerzenia szerokosc oraz opcji "side–pin" czyli tych lukow po bokach ekranu. co mam zrobic–help
Odpowiedzi: 6
dobrze ci mówią pokręć tymi okrętłami ale to chyba nic nie da ja miałem tak z tv i chyba kinestkop cały ci poszedł
inforobert:Jak jeszcze zle pokręcisz to moźe cie pierdyknac kilka tysięcy Voltów :!:
Jescze nie slyszalem o takim przypadku ale brzmi niezle :twisted:
Pewnie padły kondensatory odpowiadające za szerokość/wysokość obrazu.
Regulujące kat odchyłu ... bla bla bla :D mniejsza z tym
Lepiej serwis RTV, naprawia szybko, a potencjometry pozostawić fachowcom bo moźna rozregulować kineskop a potem to krotka droga do padaki
Jak jeszcze zle pokręcisz to moźe cie pierdyknac kilka tysięcy Voltów :!:
Regulujące kat odchyłu ... bla bla bla :D mniejsza z tym
Lepiej serwis RTV, naprawia szybko, a potencjometry pozostawić fachowcom bo moźna rozregulować kineskop a potem to krotka droga do padaki
Jak jeszcze zle pokręcisz to moźe cie pierdyknac kilka tysięcy Voltów :!:
Jeśli monitor jest na gwarancji to idź z nim do serwisu a jak nie to rozkręć i tam gdzieś powinny być takie pokrętła, maleńkim śrubokrętem poeksperymentuj, będziesz miał tych pokręteł kilka w róźnych miejscach, jedne są od kolorów a inne od właśnie szerokości i wysokości obrazu. Pokombinój ale zapamiętuj karzde ustawienie przeed kombinacją.
Szuja27:To masz teraz panoramiczny znaczy :wink:
Nom na to wyglada 8)
Szuja27:
Obawiam sie, ze czeka cie serwisowanie.
Sprobuj go rozmagnesowac (?) (o ile ma taka funkcje).
Tak ma taka funkcje ale nic nie daje :x
A swoja droga nie daloby sie tego ustawic np. jakims programem :?:
To masz teraz panoramiczny znaczy :wink:
Strona 1 / 1