rozmazywanie pulpitu
witam.
mam taki problem ze zaczelo mi rozmazywac pulpit i niekture stronki www.poprostu sa zamazane a po odswiezeni jest wszystko ok.pozatym ze sa malutkie kropeczki na ekranie.na grach np pariah.jest wszysko ok poza tymi malutkimi kropeczkami.mam to odpewnego czasu.jak zmienilem wentylator boxa na coolera jet7+.mysle ze to nie jest wina grafiki tylko zasilacza{zasilacz typ mgb–350s atx}jak myslicie?
jesli ktos by chcial to moge przeslac zdjecie pulpitu na e–mail tego problemu.moj gg751765.
mam taki problem ze zaczelo mi rozmazywac pulpit i niekture stronki www.poprostu sa zamazane a po odswiezeni jest wszystko ok.pozatym ze sa malutkie kropeczki na ekranie.na grach np pariah.jest wszysko ok poza tymi malutkimi kropeczkami.mam to odpewnego czasu.jak zmienilem wentylator boxa na coolera jet7+.mysle ze to nie jest wina grafiki tylko zasilacza{zasilacz typ mgb–350s atx}jak myslicie?
jesli ktos by chcial to moge przeslac zdjecie pulpitu na e–mail tego problemu.moj gg751765.
Odpowiedzi: 7
dzieki za wszystkie porady.wziolem sie i rozebralem calego kompa odkurzylem go i wszystko chodzi ok :D nawet napiecia skoczyly do gory.mysle ze zasilacz mial w srodku zaduzo kurzu i grzal sie.pozdrawiam :D
zmienilem na procku dlatego mysle ze to jednak zasilacz powodujeMarcinX:Nie zrozumieliśmy się :wink:
Zmieniałeś cooler na karcie czy procesorze ?
Jeźeli to proc to mie ma to z tym nic wspólnego.
Chodzi o to źe karta się moźe grzać i z tąd artefakty.
A swoją drogą napięcia fatalne.
Nie zrozumieliśmy się :wink:
temperatura procka 49 stopniMarcinX:Prawie na pewno to wina grafiki.
Moźliwe źe przy zmianie coolera rdzeń nie jest dostatecznie chłodzony (źle rozsmarowana pasta ,szczelina),lub został naruszony jakiś element płytki.
Moźna teź zaniźyć taktowania karty i zobacz jakie będą efekty.
wartosc napieccoyote_xp:adam76:nie grafika jest nie podkrecona.coyote_xp:Zasilacz moźe to powodować, a nie podkręcałeś grafiki ?
No to IMO jest to zasilacz.Moźesz wrzucić napięcia (program Everest) coby je sprzętowcy przejrzeć mogli :wink:
napiecie rdzenia procesora 1.70v
+3.3v 2.86v
+5v 4.54v
+12v 12.61v
+5v podczas wstrzymaniapracy 4.73v
dimm vtt 1.26v
Prawie na pewno to wina grafiki.
Moźliwe źe przy zmianie coolera rdzeń nie jest dostatecznie chłodzony (źle rozsmarowana pasta ,szczelina),lub został naruszony jakiś element płytki.
adam76:nie grafika jest nie podkrecona.coyote_xp:Zasilacz moźe to powodować, a nie podkręcałeś grafiki ?
No to IMO jest to zasilacz.Moźesz wrzucić napięcia (program Everest) coby je sprzętowcy przejrzeć mogli :wink:
Strona 1 / 1