Rozdzielona predkosc neta
zrobilem siec Lan w domu (2 kompy), rozdzielilem neta, mam neo 128 i teraz mam problem bo na obydwu kompach pokazuje mi 128 a przeciez jest rozdzielony net więc powinnno pokazywac po polownie
jak to ustawić?
jak to ustawić?
Odpowiedzi: 10
T1– oznacza lacze o przepustowosci 10Mbit a T3 odpowiada 100Mbit. Ta informacje znalazłem na stronie http://dc.ms.agh.edu.pl/faq.html. Samo oznaczenie czyli LAN–Tn to kabel do multimedialnych sieci informatycznych, typ n = 1, 2, ..
czym właściwie rózni się LAN T1 od LAN T3, prędkością?
Kosiarz umysłów:ok ale mnie interesuje rozwiązanie bez rutera. (powody finansowe)
Wydaje mi się ze gdybym zozdzielił pasmo jakims programikiem to wtedy bylo by lepiej bo kazdy komp mialby stalą prędkosc
Mam racje?
Zaleźy – moźesz podzielić dynamicznie, wtedy prędkość będzie uzaleźniona od obciązenia.
I tak jak sam będziesz 'na niecie' wyciągniesz całe 128, a jak ktoś zacznie ciągnąć to prędkośc spadnie proporcjonalnie.
ok ale mnie interesuje rozwiązanie bez rutera. (powody finansowe)
Wydaje mi się ze gdybym zozdzielił pasmo jakims programikiem to wtedy bylo by lepiej bo kazdy komp mialby stalą prędkosc
Mam racje?
Mam racje?
Yep, mniej wiecej. Obowiazuje zasada kto pierwszy ten lepszy.
Zapodaj sciaganie jakiegos pliku, wiekszego. I sproboj na drugim kompie poogladac strony. I nie mowie tu o p2p, ale tez mozesz sprobowac :D Efekt murowany.
@gusioo: router z QoS chciales napisac.
Zapodaj sciaganie jakiegos pliku, wiekszego. I sproboj na drugim kompie poogladac strony. I nie mowie tu o p2p, ale tez mozesz sprobowac :D Efekt murowany.
@gusioo: router z QoS chciales napisac.
Ruter i sprawa załatwiona.
aha
czyli ze jak? obydwa kompy mają taką samą predkosc a większą ma ten który aktualnie wiecej korzysta?
A jak wy sugerujecie, to jest dobre rozwiązanie czy lepiej uzyc tych apalikacji ?
czyli ze jak? obydwa kompy mają taką samą predkosc a większą ma ten który aktualnie wiecej korzysta?
A jak wy sugerujecie, to jest dobre rozwiązanie czy lepiej uzyc tych apalikacji ?
Nie. Nie rozdziela.
Aby rozdziealo musisz zapodac jakies aplikacjie.
Bandwidth Controller, Net Limiter ?
Aby rozdziealo musisz zapodac jakies aplikacjie.
Bandwidth Controller, Net Limiter ?
Nie zrozmielismy sie. MI nie chodzi o predkosc sieci bo faktycznie jest ok i mam 100MBit ale o predkosc neostady. Na jednym kompie i na drugim pokazuje 128 a powinno pokazywac po polowie bo to sie przeciez rozdziela co nie? Jeszcze raz powtarzam, chodiz mi nie o predkosc sieci tylko neostardy.
Jak to Ci pokazuje 128? Jak masz LAN to powinno pokazywac 100MBit (ew 10MBit) chyba ze myslimy o czyms innym?
Strona 1 / 1