Rozdzielczości panoramiczne
Hej mam pytanko kupilem sobie panoramiczny monitor lcd HPw19. No i interesuje mnie jedna rzecz moze mi ktos podac ktore rozdzielczosci ekranu sa wlasnie panoramiczne ja obecnie pracuje na 1440x900 i jest git ale np jesli sie chce juz jakoms gierke wlaczyc ta ktora rozdzielczosc wybrac by obraz byl wlasnie wyswietlany w trybie widescreen ??? Pozdro
Odpowiedzi: 1
Dobra widze ze chyba niewiecie o co mi chodzi ja wlanczam half life epiode one to pokazuje mi rozdzielczosci normalne 4:3 i panoramiczne 16:9 tylko ze hl2 epiosode one pokazuje tylko 3 rozdzielczosci tzn. 848x480, 1280x720 i 1360x768. A ja potrzebuje wiedziec wiecej jakby ktos mial jeszcze jakies pomysly to piszcie
Strona 1 / 1
Może tylko w tych trzech panoramach chodzi ta gra ?<br>
Akurat ta gra chodzi tylko w tych trzech ale to byl tylko przyklad (bo ja sobie gram na 1280x720 i jest git) ale chodzi mi o inne gry gdzie pojawia sie do wyboru z dwadziescia rozdzielczosci i teraz badz tu madry...<br>
Nie bardzo rozumiem skoro masz 20cia do wyboru to.ok jeśli obsługują je<br>monitor<br>karta graf<br>gra, to wybieraj igraj z taką jaka ci pasuje.<br>
Monitor obsluguje wszystkie rozdzielczosci tylko chodzi o to ze niektore sa panoramiczne a niektore nie a jest pewna roznica kiedy obraz 4:3 jest wyswietlany na monitorze 16:9. Dlatego obraz 16:9 powinien byc wyswietlany na monitorze 16:9. Gdyz jak jest wyswitlany 4:3 nie wyglada to naturalnie gdyz obraz jest rozciagany choc nie zawsze tak to wyglada. Dlatego potrzebuje wiedziec ktore sa panoramiczne a ktore nie zeby wszystko sie ladnie dopasowalo<br>
Popróbuj, pokombinuj , podoświadczaj zobaczysz ,poczytaj w manualu .<br>
No chyba to mi tylko zostało myslalem po prostu ze ktos kto ma panoramiczny monitor juz podoswiadczal i podzieli sie wiedza. No coz bede probowal ale dzieki za odzew<br>
Rozdzielczości 16:9<br> WVGA - 854 x 480<br> HD 720 - 1280 x 720<br> HD 1080 - 1920 x 1080<br> <br> Źrudło: <a href="http://pl.wikipedia.org/wiki/Extended_Graphics_Array" target="_blank" title="http://pl.wikipedia.org/wiki/Extended_Graphics_Array">Wikipedia</a> <BR><BR> Pozdrawiam.