rozdzielczosc 1280x1024, a wyglada jak 640x480
Hej!
Mam problem, bo ustawilem rozdzialczosc na 1280x1024, wielkosc obrazu ciagle jest jakby na 640x480. Im wieksza rozdzielczosc,tym wieksze widzenia, bo razem z ruchami myszki przesuwa sie tez obraz.
Pomocy, bo dlugo tak nie wytrzymam!
Mam problem, bo ustawilem rozdzialczosc na 1280x1024, wielkosc obrazu ciagle jest jakby na 640x480. Im wieksza rozdzielczosc,tym wieksze widzenia, bo razem z ruchami myszki przesuwa sie tez obraz.
Pomocy, bo dlugo tak nie wytrzymam!
Odpowiedzi: 6
Róźni sie darek, rózni...ja miałem GF4 i jego stery to zópełnie nie to co ATI...
Tam jest jakaś zakładka i w takim menu po lewej stronie szukaj analogicznych opcji jak na screenie darka od sterów ATI..
Tam jest jakaś zakładka i w takim menu po lewej stronie szukaj analogicznych opcji jak na screenie darka od sterów ATI..
Załoźyłem źe panel w sterownikach nvidii nie róźni się bardzo od tych od ATI i dałem tego skrina tylko dla ogólnego zobrazowania o co mi chodzi.
darek_dade:No to w sterownikach masz źle poustawiane. Wejdź w zakładkę ekrany i ustaw monitor jako urządzenie pierwsze a telewizor jako drugie.
Powinno to wyglądać tak
Darek jakim cudem miałoby to tak wyglądać jeśli:
hitman75:Mam karte GeForce 4 MX 440
No to w sterownikach masz źle poustawiane. Wejdź w zakładkę ekrany i ustaw monitor jako urządzenie pierwsze a telewizor jako drugie.
Powinno to wyglądać tak
Powinno to wyglądać tak
Jaki system.
Czy stery najnowsze do płyty głównej wgrane,jak VIA pakiet do karty 4.49.
Zrób dokładną czystke z instalowanych sterów,uruchom karte na sterze systemowym.
Jak XP z uruchom chkdsk /f i sfc /scannow.Włóź płyte z XP do napędu,po chkdsk i sfc spacja.
Do tej karty ster jak XP 56.72.
Zresetuj monitor do ustawień fabrycznych i rozmagnesuj,jak opcja jest.
Moźliwe źe chip TV–OUT na karcie pada.
Sprawdz monitor i karte na innym kompie.
Sprawdz prace karty na innym TV.
Czy stery najnowsze do płyty głównej wgrane,jak VIA pakiet do karty 4.49.
Zrób dokładną czystke z instalowanych sterów,uruchom karte na sterze systemowym.
Jak XP z uruchom chkdsk /f i sfc /scannow.Włóź płyte z XP do napędu,po chkdsk i sfc spacja.
Do tej karty ster jak XP 56.72.
Zresetuj monitor do ustawień fabrycznych i rozmagnesuj,jak opcja jest.
Moźliwe źe chip TV–OUT na karcie pada.
Sprawdz monitor i karte na innym kompie.
Sprawdz prace karty na innym TV.
Przeinstalowanie sterownikow nic nie dalo, za to dobrze dziala na sterownikach systemowych windowsa xp, no ale wtedy komp wolniej chodzi i w ogole, wiadomo...
Strona 1 / 1