Router z Firewallem czy to wystarcza???
Router z Firewallem czy to wystarcza? Otoz ostatnio zastanawiam sie nad tym poniewaz posiadam router z wbudowanym firewallem czy jest on w stanie nas chronic podobnie jak firewall softwarowy. Jestem w fazie prob poniewz wczesniej mialem zainstalowany kerio personal firewall i oczywiscie moj router o ktorym mowa ale ostatnio zakupilem sobie komputer przenosny wylacznie do aplikacji biurowych multimedi i internetu wiec postanowilem miec na nim tylko i wylacznie niezbedne oprogramowanie po to aby nie bylo na nim zbednych procesow i programow pracujacych w tle dlatego zrezygnowalem z kerio i taich tam innych zabezpieczen komputera oczywiscie posiadam antyvirus i firewall sp2. Otoz aby wiecej sie nie rozpisywac moje pytanie jest czy jest to wystarczajace zabezpieczenie mojego kompa czy powinienem jakos
jeszcze skonfigurowac firewall w routerze
p.s. oczywiscie zdaje sobie sprawe z tego ze rozwaga jest juz dobrym zabezpieczeniem :)
p.s. 2 przepraszam ale pomylilem dzialy czy ktorys zadministratorow moze to przeniesc do bezpieczenstwa :oops: sorry :roll:
jeszcze skonfigurowac firewall w routerze
p.s. oczywiscie zdaje sobie sprawe z tego ze rozwaga jest juz dobrym zabezpieczeniem :)
p.s. 2 przepraszam ale pomylilem dzialy czy ktorys zadministratorow moze to przeniesc do bezpieczenstwa :oops: sorry :roll:
Odpowiedzi: 8
swietnie juz czuje sie bezpieczniej :lol: oczywicie nadal zachowam rozwage 8) :D
Jaki kurna "autorytet" ? Zwykly uzytkownik komputera :P .w84u:"On" kurna nigdy nikomu nie proponowal rezygnacji z antyvira
Jeźeli Autorytet Forum mówi (pisze), źe nie uźywa, to ja, jako zwykły uźyszkodnik (czytacz) rozumię, źe nie trzeba.
No a ten uzyszkodnik ? Swoj rozum ma, to i robi co chce. Ksiundz tez gadajom, coby nie krasc, nie cudzolozyc. A kurna zlodziei i ku...stwa tyle, ze mozna nim polowe Europy obdzielic :mrgreen: .
Przemyslawie, z powodzeniem wystarczy Ci wbudowany firewall i na dokladke zalaczony systemowy.
to jest d–link DI–624+ ??
"On" kurna nigdy nikomu nie proponowal rezygnacji z antyvira
Jeźeli Autorytet Forum mówi (pisze), źe nie uźywa, to ja, jako zwykły uźyszkodnik (czytacz) rozumię, źe nie trzeba. Jeźeli Minister Zdrowia sztacha się jak diabeł z pistoletu i pije jak kamela ocet to ja dla poratowania i zachowania zdrowia teź tak robię, to chyba oczywiste? ;)
generalnie nie, aczkolwiek nie wiemy co to za router. Pobyt za NATem i FW moźe dać Ci poczucie bezpieczeństwa (chyba, źe złapiesz trojana :) )nie musze jakos specjalnie konfigurowac firewalla w routerze
:) czyli rozumiem ze nie musze jakos specjalnie konfigurowac firewalla w routerze (ustawienia sa fabryczne) czy moze jednak wedlug was warto wziasc srubokret :) i podokrecac srubki??
"On" kurna nigdy nikomu nie proponowal rezygnacji z antyvira. Wspominal jedynie, ze sam go nie uzywa, pomimo tego, ze odwiedza ciemne zakatki neta i na "opoce" nigdy nie byl :P .w84u:On zaproponowałby jeszcze rezygnację z antywirusa, ale ja juź nie :), chyba, źe będziesz odwiedzał tylko Opoka.org ;)
heheheh ja tam wole lepiej miec atnyvirusa jak mowi jedno zagraniczne przyslowie zaufanie jest dobre ale kontrola jest lepsza :D
Jak powiedziałby El Ninio, w zupełności wystarczy, szczególnie to co nazywasz "rozsądek" ;) . On zaproponowałby jeszcze rezygnację z antywirusa, ale ja juź nie :), chyba, źe będziesz odwiedzał tylko Opoka.org ;)
Strona 1 / 1