Router Planet ADE 4000 + Neo = zewnetrzny IP ? jak ? pomocy

Witam ..

Mam takie drobne pytańko .. Mam Neostrade 640 kb/s i Router Planet ADE 4000. Che zrobić zeby do mojego komputera (w sieci ip 10.0.0.13) był przydzielony stały adres IP. Postawiłem sobie serwer Krasnal i che teraz zeby po wpisaniu stałego IP wyskakiwała moja strona !! Obecnie Krasnal działa mi w sieci lokalnej, a ja chce zrobić to zeby było dostępne dla uzytkowinków całego internetu .. Prosze o pomoc co zrobić zeby to działało .. :) Z Góry Dzięki Pozdrawiam ! :)))))))

Odpowiedzi: 4

Jeśli masz juź załoźone konto, na serwerze no–ip.com to konfigurujesz jedynie klienta na swoim kompie. Jeśli wszystko dobrze wpisałeś, to wystarczy, źe włączysz Krasnala i kaźdy z "zewnątrz" będzie mógł wejść na Twoją stronkę.
P.S.Dopiero po załoźeniu konta, dostaniesz indywidualny adres(który sam sobie wybierasz)!!!
jakbel
Dodano
26.11.2004 21:02:09
zainstalowałem juz te programiki udostepniłem port na routerze ..a teraz jak zrobic zeby po wpisaniu domeny z tego programu bedzie wyskakiwała moja strona .. ??
mazi
Dodano
26.11.2004 17:19:45
no–ip.com nie dziala zbyt dobrze za NAT.
Polecam – www.dyn.pl
Poza tym na routezresz musisz przekierowac port 80 na swoj prywatny IP (0.13) (Zrobisz to klikajac w menu na "Virtual Server")
brtx
Dodano
26.11.2004 00:03:25
Neostrada nie ma stałego IP. Jeśli chcesz mieć stały adres, moźesz załoźyć konto np. www.no–ip.com . Dostajesz wtedy domenę np. nazwa.no–ip.com. Program – klient, który instalujesz u siebie ciągle aktualizuje wpisy na serwerze i jest moźliwa komunikacja pod "stałym" adresem w internecie, mimio, źe nie masz stałego IP. Dodatkowo musisz przekierować porty na ruterq na Twój adres wewnętrzny sieci(z puli 10.0.0.x). No i powinno śmigać :D (pamiętaj, źe neo ma dość słabe moźliwości jeśli chodzi o serwery jakichkolwiek usług, jeśli myślisz o czymś powaźniejszym, poszukaj szybaszego łącza)
jakbel
Dodano
25.11.2004 19:51:01
mazi
Dodano:
25.11.2004 15:34:22
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1