Router, lub cos lepszego.....
Witam!
Mam pytanie jaki poradzicie nowy ruter, w przystpnej cennie oczywiscie....wiec chciałbym sie dowiedziec co radzicie...
Oczywiscie musi miec:
– 4lan
– dns
– kontorla prez neta lub inne
– zapora
– firewall
– itd...
lub moze poradzicie cos innego, lecz nie chce servera...
Pozdrawiam...
Mam pytanie jaki poradzicie nowy ruter, w przystpnej cennie oczywiscie....wiec chciałbym sie dowiedziec co radzicie...
Oczywiscie musi miec:
– 4lan
– dns
– kontorla prez neta lub inne
– zapora
– firewall
– itd...
lub moze poradzicie cos innego, lecz nie chce servera...
Pozdrawiam...
Odpowiedzi: 6
Cerberus ADSL dokladnie ma wbudowany modem ADSL czyli tak jak mowisz –da sie tym podzielic Neostrade. Do Twoich potrzeb tego modelu nie polecam, ale Pentagramy nie majace w nazwie ADSL sie nadadza...
Chce moja opinia tylko zwrocic Twoja uwage na inne marki sprzetu niz np Planet (z ktorym mam spore doswiadczenie w pracy i notabene takze polecam :)
Chce moja opinia tylko zwrocic Twoja uwage na inne marki sprzetu niz np Planet (z ktorym mam spore doswiadczenie w pracy i notabene takze polecam :)
Z tego co sie doczytałem to ten pentagram słuźy do dzielenia neostrady, a ja mam internet z kablówki z modemem w którym jest wyjście RJ45. Czy ten pentagram będzie mi to obsługiwał??
Od dwoch lat dzialam na routerze Pentagram (Cerberus), ktory kupilem 'z pewna taka niesmialoscia'... heh.
I choc dalej marki Pentagram nie uznaje za jakiegos czolowego proucenta hardware'u sieciowego to przez dwa lata nie mialem ani jednego problemu....
I choc dalej marki Pentagram nie uznaje za jakiegos czolowego proucenta hardware'u sieciowego to przez dwa lata nie mialem ani jednego problemu....
Witam. Ja mam router planet XRT–401D i powiem źe to wielka kiszka czyli do bani. Ciągle się wiesza. Na okrągło trzeba wgrywać na nowo oprogramowanie a teraz juz nie szło sie nawet z nim połączyć źeby je wgrać wiec odesłałem do dystrybutora. Sam jestem zainteresowany kupnem dobrego routera wiec moźe ktoś ma doświadczenia i podzieli się. Będę wdzięczny.
Pozdrawiam :D :D
Pozdrawiam :D :D
ja mam PLANET ADE–4000 i jestem zadowolony smiga elegancko tylko ze cena to tak kolo 300zl. pozdro
A cenna tak do 200zł
nie chce d0linka poniewz on mi padl, jest okropy!!
Szaise!!
nie chce d0linka poniewz on mi padl, jest okropy!!
Szaise!!
Strona 1 / 1