Router, laptop i stacjonarny PC
Elo Elo !!!
Otóż chciałem sie zapytać o routera.. Ponieważ moja siostra dostała prezent - laptopa. Teraz ja w pokoju obok mam neta. Ona też by chciała mieć. Jaki model byłby najodpowiedniejszy, ponieważ nie chce kupować potem i oddawać jak moj brat. Model laptopa to AMILO pro V3515. Neta mam z kablówki "DOLSAT". Jeszcze jakby ktoś byłby uprzejmy mógłby mnie wprowadzić w konfigurację laptopa z routerem.
Za odp dziekuje :):) :-" :-" [-o<
Odpowiedzi: 1
Na początek dowiedz sie czy Twój IPS zezwala na podział łacza, co byś kasy w błoto nie wyrzucił. W domu do swojego kompa podłączony masz jakiś modem, czy może zwykłą sieciówkę?
Strona 1 / 1
[quote=wojtt]Na początek dowiedz sie czy Twój IPS zezwala na podział łacza, co byś kasy w błoto nie wyrzucił. W domu do swojego kompa podłączony masz jakiś modem, czy może zwykłą sieciówkę?[/quote] Większość ruterów pozwala na sklonowanie MAC-a co powoduje, że jest on widziany jak dotychczas podłączona karta sieciowa, więc IPS nie wie o zmianach, a w większości przypadków wcale o to nie dba. Co do rutera to ja używam DI-524, działa bez zastrzeżeń.
[quote=adam_broda] Większość ruterów pozwala na sklonowanie MAC-a co powoduje, że jest on widziany jak dotychczas podłączona karta sieciowa, więc IPS nie wie o zmianach, a w większości przypadków wcale o to nie dba. Co do rutera to ja używam DI-524, działa bez zastrzeżeń.[/quote] To czy pozwala czy nie ( łamanie warunków umowy, nawet jesli o to nie dba) to jedno. Po drugie natomiast, MAC to nie wszystko...