Router DI604 i problemik...2 komp nic nie widzi!!!

Witam kupilem router jak wyzej i wszystko ladnie piekni puscilem wizarda i klops. Na 1 kompie wszystko ladnie smiga a drugi komp nie widzi routera.Wyskakuje mi okienko ze brak polaczenia lub polaczenie ograniczone. Myslalem ze to wina zapory w sp2 ale nawet jak wylaczam to nie dziala. i jak jest wpiety kabel sieciowy to komp sie wiesza...kombinowalem szukalem nie wiem jak sobie z tym poradzic.Probowalem w ustawieniach tcp/ip wpisywac samemu ip ale to nic nie dalo. W instrukcji napisali zeby zostawic na auto.a jak jest na auto to najpierw w polaczeniu sieciowym jest napisane ze szuka adresu ip i na tym koniec. Moze to wina karty sieciowej?ale konfliktow w przerwaniach nie ma. nie wiem co poczac...HELP

Odpowiedzi: 7

siada ci soft na routerze mialem to samo
dEEpUs
Dodano
06.02.2006 03:19:54
lids:
... router sie zawiesil dzisiaj...
Jesli jest to zupelnie nowy router, odnies go do sklepu i wymien na inny. D–link nie jest zbyt udanym produktem.
EL NINO
Dodano
01.02.2006 19:32:37
ha wszystko dziala... router sie zawiesil dzisiaj i jak machnalem reseta (przez wcisniecie z tylu obudowy takiego gowniaanego przycisku) to 2 komp od razu zaczla dzialac...czyli nie wina kompa.elegancko router sam przydzielil ip.wiec problem z glowy. dzieki za pomoc i rady pozdrawiam
lids
Dodano
01.02.2006 14:45:55
konfigurowalem wg instrukcji zalaczonej na plycie a ze jestem kompletnym lamerem jezeli chodzi o sieci wiec prosilbym o pomoc... a wiec we wlasciwosciach polaczenia tcp/ip biore uzyj nastepujacego adresu i w wierszu adres wpisuje 192.168.0.1 a maske sam sobie win przypisuje. i dalej nie widzi kompa. probowalem juz innego ip jak ten wyzej z koncowka 2 itp.nic. nie mam pojecia. czytalem twoje artykuly el ale niewiele z nich skumalem...bo tez nie ma tam mowy o routerze.
Sory za lamerstwo pozdrawiam.
lids
Dodano
31.01.2006 22:17:47
lids:
dhcp jest wlaczone bo 2 komp dziala na kazdym porcie routera.
Tego absolutnie nie rozumiem, ale mniejsza z tym.
lids:
po recznej konfiguracji tak jak pisalem szuka serwera proxy i lipa nie laczy sie.
Poniewaz zle konfigurujesz ustawienia komputera.
EL NINO
Dodano
31.01.2006 20:08:11
sprawny bo sprawdzalem na 2 kompie...dhcp jest wlaczone bo 2 komp dziala na kazdym porcie routera. po recznej konfiguracji tak jak pisalem szuka serwera proxy i lipa nie laczy sie.
lids
Dodano
31.01.2006 00:44:20
Kabel na 100% sprawny ? Sieciówke równieź moźesz zamienić, włoźyć inna o której wiesz, źe sprawna.

BTW, nie musisz uźywać na routerze DHCP. Ręcznie skonfigurowany komputer powinien pracować poprawnie.
Stalowy Odbyt
Dodano
30.01.2006 21:37:37
lids
Dodano:
30.01.2006 00:36:46
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1