Router DI604 i problemik...2 komp nic nie widzi!!!
Witam kupilem router jak wyzej i wszystko ladnie piekni puscilem wizarda i klops. Na 1 kompie wszystko ladnie smiga a drugi komp nie widzi routera.Wyskakuje mi okienko ze brak polaczenia lub polaczenie ograniczone. Myslalem ze to wina zapory w sp2 ale nawet jak wylaczam to nie dziala. i jak jest wpiety kabel sieciowy to komp sie wiesza...kombinowalem szukalem nie wiem jak sobie z tym poradzic.Probowalem w ustawieniach tcp/ip wpisywac samemu ip ale to nic nie dalo. W instrukcji napisali zeby zostawic na auto.a jak jest na auto to najpierw w polaczeniu sieciowym jest napisane ze szuka adresu ip i na tym koniec. Moze to wina karty sieciowej?ale konfliktow w przerwaniach nie ma. nie wiem co poczac...HELP
Odpowiedzi: 7
siada ci soft na routerze mialem to samo
Jesli jest to zupelnie nowy router, odnies go do sklepu i wymien na inny. D–link nie jest zbyt udanym produktem.lids:... router sie zawiesil dzisiaj...
ha wszystko dziala... router sie zawiesil dzisiaj i jak machnalem reseta (przez wcisniecie z tylu obudowy takiego gowniaanego przycisku) to 2 komp od razu zaczla dzialac...czyli nie wina kompa.elegancko router sam przydzielil ip.wiec problem z glowy. dzieki za pomoc i rady pozdrawiam
konfigurowalem wg instrukcji zalaczonej na plycie a ze jestem kompletnym lamerem jezeli chodzi o sieci wiec prosilbym o pomoc... a wiec we wlasciwosciach polaczenia tcp/ip biore uzyj nastepujacego adresu i w wierszu adres wpisuje 192.168.0.1 a maske sam sobie win przypisuje. i dalej nie widzi kompa. probowalem juz innego ip jak ten wyzej z koncowka 2 itp.nic. nie mam pojecia. czytalem twoje artykuly el ale niewiele z nich skumalem...bo tez nie ma tam mowy o routerze.
Sory za lamerstwo pozdrawiam.
Sory za lamerstwo pozdrawiam.
Tego absolutnie nie rozumiem, ale mniejsza z tym.lids:dhcp jest wlaczone bo 2 komp dziala na kazdym porcie routera.
Poniewaz zle konfigurujesz ustawienia komputera.lids:po recznej konfiguracji tak jak pisalem szuka serwera proxy i lipa nie laczy sie.
sprawny bo sprawdzalem na 2 kompie...dhcp jest wlaczone bo 2 komp dziala na kazdym porcie routera. po recznej konfiguracji tak jak pisalem szuka serwera proxy i lipa nie laczy sie.
Kabel na 100% sprawny ? Sieciówke równieź moźesz zamienić, włoźyć inna o której wiesz, źe sprawna.
BTW, nie musisz uźywać na routerze DHCP. Ręcznie skonfigurowany komputer powinien pracować poprawnie.
BTW, nie musisz uźywać na routerze DHCP. Ręcznie skonfigurowany komputer powinien pracować poprawnie.
Strona 1 / 1