Robić upgrade kompa ? troche poczekać...
Witam
Mam pytanie, czy opłaca się robić upgrade kompa z tego co mam w podpisie, na taki.
procesor:Intel Core 2 Duo E6400 BOX (LGA775)-cena:888zł
płyta główna:Gigabyte GA-965P-DS4 (P965) GbLAN, FW, SATA300, ATX- cena:586zł
karta graficzna: GeForce 8800 GTS EVGA 320MB TV & 2x DVI (PCI-E) KO ACS3- cena:1529zł
Czy jak wejdą pierwsze gry na pc z dx 10 będzie nadal dobry czy jeszcze czekać. Zależy mi aby działał na nim płynnie Crysis.
Jeśli już mam go kupić to jaki zasilacz dobrać ? Reszta komputera się nie zmienia. Proszę o poradę.
Z góry dzięki.
Odpowiedzi: 3
krzysiekp:Jeśli już mam go kupić to jaki zasilacz dobrać ?
Kup porządnego Tagana http://zenfist.pl/pID/741.htm o odpowiedniej mocy z odpinanymi kablami. Jak stać Cię na taki wypas jak w opisie, to na Tagana też nie pożałujesz. Zresztą wart swojej ceny.
krzysiekp:Mam pytanie, czy opłaca się robić upgrade kompa z tego co mam w podpisie, na taki.
Moim zdaniem, to nie upgrade , a wymiana wszystkiego. IMO nie opłaca się.
Oczekiwania , różnica w wydajności,ładnie wygląda na słupkach i wykresach .W rzeczywistości może się okazać , ze twe oczekiwania co do szybkości działania rozbieżne będą z rzeczywistością .
No ale tak już jest od lat wielu, ,że dzięki takim "pasjonatom" wymieniającym sprzęt co chwila , ten interes jest napędzany i się kręci.
-
Ok, dzięki za odpowiedzi.<br>