robale,spam,smiecie...

Pytanie dot. spamu w mailach i swinstw,ktore w nich przychodza.Miedzy innymi robali.
Ustawienia w spamliscie malo pomagaja, gdyz caly czas z innych adresow i tak przychodza
np:

(hghoillkmkllh@yahoo.com,hotmail.us ,ecamden.us ,kenposney.com ,comp.brad.ac.uk , fosters–service.com ,alexcappelli.com ,autoboulerard.nl,hiddenvalleylake.com , dk.company.ru ,jolie.com.br,crigglestone.co.uk ,kitesurf.co.il ,ale.com.tr ,burndorfer.at ,cybershopper.com i tak dalej i dalej)

Czy jest cos co mozna zrobic by to wszystko nie przychodzilo mi na adres mailowy,za ktory zreszta place? lub chociaz to ograniczyc?
Moja spamlista jest juz tak dluga,ze nie widze sensu jej wydluzac jak i tak zaraz przyjdzie skads indziej.Chyba,ze cos zle robie.
Jest na to jakas rada?
Szlag mnie trafil jak otworzylem ostatnio maila i strona startowa mi sie zmienila

W spam liscie mam takie opcje do wyboru:

nadawca
odbiorca
tresc wiadomosci
dowolny naglowek
from
To
cc
reply to
sender
subiect
resent from
precedence
mailing list
message id
content–type
user agent
x–mailer
x–been–three
x–loop
x–rbl–warning
x–score
x–spam–level
x–spam–flaglevel

Moze mi ktos napisac ,ktore z powyzszych mam zaznaczyc gdy np. nie chce otrzymywac adresu o koncowce przypuscmy: @hotmail.com
Dziekuje za wszelka pomoc.

Odpowiedzi: 6

Mam juz SPAMHILATORA ,jest dobry,ale na stanowiskach ,ktore sa polaczone z serwerem (jesli to w ogole ma jakis zwiazek) przy jego instalacji pokazuje mi ,ze port 110 jest juz uzywany.I klops:(
Wie ktos cos na ten temat?
KiVash
Dodano
29.03.2005 19:52:49
nie. mówię o filtrze automatycznym w skrzynce. :wink:
Daimos
Dodano
23.03.2005 17:00:47
ale masz wlasnie tego Spamihilatora?
KiVash
Dodano
23.03.2005 16:59:38
ja mam filtr automatyczny który dodaje ***SPAM*** do kaźdej wiadomości którą uzna za spam. bardzo przydatne.moźna teź ustawić usuwanie tych wiadomości ale ja nie chce ryzykować.
Daimos
Dodano
23.03.2005 16:57:34
polecam Spamihilator
regedit
Dodano
23.03.2005 16:28:50
moźesz odsprzedać adres firmie bullguard a w zamian dostaniejsz darmową licencje na antywira :wink: tak na serio to chyba musisz zakupić program antyspamowy. większość płatnych skrzynek ma własne filtry więc sprawdź czy twoja tego nie oferuje. z tego co się orientuję da się zablokować adres IP nadawcy, w tym przypadku serwera hotmail. ale to tylko w niektórych programach. nie wiem czy u ciebie teź.
Daimos
Dodano
23.03.2005 15:40:51
KiVash
Dodano:
23.03.2005 15:32:44
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1