RMVB przerabianie w Easy RealMedia Tools??

Witam

jest 03:36 wlasnie skonczylo mi przerabiac film z AVI do RMVB (zaczalem przerabiac o 21:50) i co widze ? Ze obraz jest do gory nogami :[ oz w morde ostro sie wkurzylem bo specjalnie nie polozylem sie spac tylk oczekalem az przerobi :/

Blagam czy ktos wie jak teraz w tym filmie po przerobieniu RMVB zrobic zeby obraz byl normalnie a nie do gory nogami??

i 2 pytanko... czy ktos jzu przerabial tym programem: Easy RealMedia Tools ?? gdzie i co tam ustawić zeby obraz przerabial sie normlanie a nie do gory nogami :/

pozdrawiam
bede BAAAAAAAArdzo wdzieczny za pomoc

Odpowiedzi: 5

U mnie jest wszystko w porzo. Mam zainstalowany DivX 6.1, Xvid i AC Filter i konwertuje bez źadnych problemów. Żadnego warzenia.

8) Pozdro.
moohomor
Dodano
25.02.2006 20:23:01
czy inne cuś.. ale zamieniam rmvb na avi nie uzywając programu..

A czy jakość i rozmiar filmu się tobie zmienił? Jeśli nie to nie jest kompresja.

Właściciwe chciałemz zaptyać o coś innego. Teź mam Easy RealMedia Tools i on mi totalnie chrzani wszytko czego się dotknie. Plików zrobionych przez niego nie moźna nigdzie wtworzyć, jest dzwięk na poczatku, potem wszystko znika – obraz jest czarny. Dzieje się tak jak konwertowałem pliki avi z Xvid'a na mkv lub rmvb. U brata jest identycznie. Mam wrazenie źe to chodzi o uźywane przez nas kodeki – nie działają poprawnie tzn. źle kompresują. Jakich kodeków wy uźywacie? Ja mam zainstalowaną paczkę K–lite Mega Codec Pack 1.46. Na komputerze brata jest identycznie.

Dodam jeszcze ze program konczy kompresję z powodzeniem. Na kodekach które mam wszystkie filmy chodzą poprawnie.

Jakieś pomysły?
Agentlos
Dodano
25.02.2006 17:08:42
nie wiem czy to zadziała u innych... ale znajomy pokazał mi najszybszy program do konwersji .rmvb na .avi .. otóź tym programem jest "system Windows XP" ..
nie moźliwe.. otóź:
"przestajesz ukrywać rozszerzenia plików znanych typów. zmieniasz rozszerzenie .rmvb na .avi" ..
i u mnie działa..
spróbujcie.. nie wiem od czego to zaleźy.. moźe mam jakiegoś kodeka.. czy inne cuś.. ale zamieniam rmvb na avi nie uzywając programu..

jak nie wyjdzie.. zawsze moźna zmienić avi na rmvb
ammi
Dodano
13.02.2006 01:34:46
ok dzikei :) juz przerabia dobrze fucktycznie wystarczylo zainstalowac ffdshow :)

pozdrawiam
KoRnias
Dodano
10.02.2006 15:22:10
Ja uźywałem tego programu, ale za bardzo niema tam co ustawiac po prostu ładujesz film i dajesz start.
Przyczyną obróconego obrazu moze być zbyt duźo róźnych zestawów kodeków które sobie przeszkadzają
Aby obrócić obraz zainstaluj program ffdshow i w oknie ustawień z listy wybierz Output i zaznacz opcje Flip video
QDE
Dodano
09.02.2006 10:06:23
KoRnias
Dodano:
09.02.2006 04:40:40
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1