riva i direct
czy direct 9c jest zgodny z riva tnt2 m64 ??bo slyszalem ze nie ale nie znalazlem nigdzie ze tak powiem tabeli kompatybilnosci wiec nie wiem czy to prawda.
Odpowiedzi: 4
To ja tylko dodam, źe u mnie po instalacji direxa9 przestało uruchamiać mi się kilka gierek.... A kartę graficzną mam taką samą.
Kluczowym zwrotem jest
Co oznacza, źe Tylko te funkcje DEX , które były w wersji 6 lub niźszej będą w pełni przez kartę realizowane. Nowsze wersje zaś oczywiście dadzą się zainstalować, ale ich mozliwości nie zostaną wykorzystane – karta nie będzie ich wspierać.
Sprzętowa obsługa
Co oznacza, źe Tylko te funkcje DEX , które były w wersji 6 lub niźszej będą w pełni przez kartę realizowane. Nowsze wersje zaś oczywiście dadzą się zainstalować, ale ich mozliwości nie zostaną wykorzystane – karta nie będzie ich wspierać.
no tak, ale czy to znaczy ze ona juz nie jest zgodna w wyzszymi wersjami direct'a niz 6 ?? przeciez sam xp ma 8 :?: :? :?:
Po pierwsze to odwrotnie – karta ma być zgodna, tj. zapewniająca obsługę funkcji DX w danej wersji. Po drugie zaś pierwszy wynik w googlach dla riva tnt2 directx zawiera taki opis : "Riva TNT2 Model64 32MB, ........ .Sprzętowa obsługa DirectX DirectX v6.0 Pixel " – To tyle w kwestii szukania informacji.
Strona 1 / 1