rewizje w domach
hmmm temat pewnie poruszany i powszechnie znany
mam takie pytanko na jakiej podstawie policjia moze wejsc do domu? czy tylko jesli mają jakies dodowdy na mnie bądź podejrzenia i czy mogą mi zarekwirować kompa?
ps . do ludzi z Lublina podobno prowadzonę są owe rewizje wiadomo mi ze Czechów i Dziesiąta juz są sprawdzone jesli cos o tym wiecie poinforumujcie mnie .
mam takie pytanko na jakiej podstawie policjia moze wejsc do domu? czy tylko jesli mają jakies dodowdy na mnie bądź podejrzenia i czy mogą mi zarekwirować kompa?
ps . do ludzi z Lublina podobno prowadzonę są owe rewizje wiadomo mi ze Czechów i Dziesiąta juz są sprawdzone jesli cos o tym wiecie poinforumujcie mnie .
Odpowiedzi: 20
SLAY3R:theboss78:Ano nie widzialem ale chetnie zobacze.
Zdjęcie na źyczenie 25 zł. płatne na konto SLAY3R'a.
Dobrze ze nie Euro.Jestem pod wielkim wrazeniem.
theboss78:Ano nie widzialem ale chetnie zobacze.
Zdjęcie na źyczenie 25 zł. płatne na konto SLAY3R'a.
a co mi tam :!: raz kozie smierc. :wink:EL NINO:No to zarobiles drugi tydzien urlopu :mrgreen: .gieras:... kanciakiem czy polonezem ...
a z tego co wiem to EL niema do mnie daleko
[quote="EL NINO"]
Ano nie widzialem ale chetnie zobacze.
Moze lepiej Ty EL jedz do gierasa bo wszyscy wiedza gdzie mieszka.
Widziales kiedy aligatora w brylach ? Bo ja tylko w cyrku :P :P :lol: .theboss78:Moze okularki czas zaczac nosic :?:
Ano nie widzialem ale chetnie zobacze.
EL NINO:gieras, ja na Ciebie trafie jesli bedziesz po osiedlu z wiadrem i gabka zasuwal :lol: .
Moze lepiej Ty EL jedz do gierasa bo wszyscy wiedza gdzie mieszka.
No to zarobiles drugi tydzien urlopu :mrgreen: .gieras:... kanciakiem czy polonezem ...
EL NINO:
gieras, ja na Ciebie trafie jesli bedziesz po osiedlu z wiadrem i gabka zasuwal :lol: .
A to jak taki obeznany to podjedz po mnie tym swoim "autem" (kanciakiem czy polonezem, niewiem co tam masz), to zobaczymy co sie da zrobic :lol:
Widziales kiedy aligatora w brylach ? Bo ja tylko w cyrku :P :P :lol: .theboss78:Moze okularki czas zaczac nosic :?:
gieras, ja na Ciebie trafie jesli bedziesz po osiedlu z wiadrem i gabka zasuwal :lol: .
EL NINO:No chyba ze auto mi jutro umyjesz gieras, to Ci odpuszcze :mrgreen: :lol: .Pawek:gieras:p.s to ja sie zwijam na dzisiaj :mrgreen:
Nie no co Ty... Ja słyszałem, źe w ramach pokuty następny tydzień to masz bananowego urlopu :P
Miłego odpoczynku :mrgreen:
zebym jeszcze trafil ja do ciebie :roll: bos taki tajemniczy ze niewiem gdzie siedzisz z ta fura
aligator:Tom kurna dał ciała :mrgreen:
Ja tam źem tego nie widział :lol:
Ano dales.
Moze okularki czas zaczac nosic :?:
aligator:Tom kurna dał ciała :mrgreen:
Ano dales.
Moze okularki czas zaczac nosic :?:
No chyba ze auto mi jutro umyjesz gieras, to Ci odpuszcze :mrgreen: :lol: .Pawek:gieras:p.s to ja sie zwijam na dzisiaj :mrgreen:
Nie no co Ty... Ja słyszałem, źe w ramach pokuty następny tydzień to masz bananowego urlopu :P
gieras:p.s to ja sie zwijam na dzisiaj :mrgreen:
musze napisac do admina co tu sie wyrabia, bo tak byc niemoze. Jak dla mnie to urlop sie nalezy :lol:aligator:EL NINO:Dla jajow to Ty banana zarobisz za powielanie postow :P :P . Przeciez to bylo z fafnoście razy :mrgreen: .aligator:Ot tak, dla jajów przy sporze :lol:
Tom kurna dał ciała :mrgreen:
p.s to ja sie zwijam na dzisiaj :mrgreen:
gieras:jojojoj..... byly juz te rymy na forum :lol: nieladnie aligator`ku
EL NINO:Dla jajow to Ty banana zarobisz za powielanie postow :P :P . Przeciez to bylo z fafnoście razy :mrgreen: .aligator:Ot tak, dla jajów przy sporze :lol:
Tom kurna dał ciała :mrgreen:
Dla jajow to Ty banana zarobisz za powielanie postow :P :P . Przeciez to bylo z fafnoście razy :mrgreen: .aligator:Ot tak, dla jajów przy sporze :lol:
ojojojoj..... byly juz te rymy na forum :lol: nieladnie aligator`ku
Ot tak, dla jajów przy sporze :lol:
Kiedy przyjdą przeszukać dom,
Ten w którym mieszkasz chłopie,
Kiedy sprawdzą twój CD–ROM,
I na płytach nagrane kopie,
Gdy pod drzwiami staną, i nocą
Z nakazem w dłoni w drzwi załomocą.
Wiesz o jaką im chodzi zbrodnie?
Ściągałeś pliki przez dwa tygodnie.
Juz przed twym domem setki są glin,
Dokąd uciekać chyba do Chin.
A wszystko przez to, źe owe dane,
Wpros z Ameryki były pobrane.
Co czyni z Ciebie kogoś gorszego,
Niźli morderce wielokrotnego.
Kiedyś przyjdą napewno pogrzebac Ci w kompie,
Moźe się zlitują, w co szcerze wątpię.
Jak grom w nocy przez dach się wkłują,
Płyty połamią, dyski skasują,
Zniknie na zawsze twoja kariera,
Bo znów startujesz od zera.
Choć w call of duty wojne wygrałeś,
Choć wiele nocy przez to zarwałeś,
Brak u nich skrupułów, litości nie mają,
Za dyskutowanie zarobisz pałą.
Nie pomogą płacze ani lamenty,
Cały twój hardware w folii zapięty,
Juź biurko puste, juź wiatrak nie huczy,
Moźe mnie w końcu to coś nauczy.
Mijają godziny, mijają dni,
Chyba oszaleję wciąź komp mi się śni.
Dzwonie na pały, moźe coś da się załatwić,
Jakiś glina mówi: muszę Pana zmartwić.
Tutaj jest Polska, tu cuda się dzieją,
Kompa Pan oddał przebranym złodzieją.
Jaki jest morał tej definicji?
Profilaktycznie nie wpuszczaj policji.
Autor nieznany
Kiedy przyjdą przeszukać dom,
Ten w którym mieszkasz chłopie,
Kiedy sprawdzą twój CD–ROM,
I na płytach nagrane kopie,
Gdy pod drzwiami staną, i nocą
Z nakazem w dłoni w drzwi załomocą.
Wiesz o jaką im chodzi zbrodnie?
Ściągałeś pliki przez dwa tygodnie.
Juz przed twym domem setki są glin,
Dokąd uciekać chyba do Chin.
A wszystko przez to, źe owe dane,
Wpros z Ameryki były pobrane.
Co czyni z Ciebie kogoś gorszego,
Niźli morderce wielokrotnego.
Kiedyś przyjdą napewno pogrzebac Ci w kompie,
Moźe się zlitują, w co szcerze wątpię.
Jak grom w nocy przez dach się wkłują,
Płyty połamią, dyski skasują,
Zniknie na zawsze twoja kariera,
Bo znów startujesz od zera.
Choć w call of duty wojne wygrałeś,
Choć wiele nocy przez to zarwałeś,
Brak u nich skrupułów, litości nie mają,
Za dyskutowanie zarobisz pałą.
Nie pomogą płacze ani lamenty,
Cały twój hardware w folii zapięty,
Juź biurko puste, juź wiatrak nie huczy,
Moźe mnie w końcu to coś nauczy.
Mijają godziny, mijają dni,
Chyba oszaleję wciąź komp mi się śni.
Dzwonie na pały, moźe coś da się załatwić,
Jakiś glina mówi: muszę Pana zmartwić.
Tutaj jest Polska, tu cuda się dzieją,
Kompa Pan oddał przebranym złodzieją.
Jaki jest morał tej definicji?
Profilaktycznie nie wpuszczaj policji.
Autor nieznany
I wszystko stało się jasne i przejrzyste dla wszystkich.
Brawo Boczi :!:
Brawo Boczi :!:
http://www.hacking.pl/articles.php?id=166 :lol:
KTO MOŻE DOKONAĆ PRZESZUKANIA?
– prokurator lub
– na polecenie sądu lub prokuratora policja (funkcjonariusze Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego oraz Agencji Wywiadu, inspektorzy kontroli skarbowej oraz Inspekcja Celna),
– policja "w wypadkach nie cierpiących zwłoki".
W tym drugim wypadku policja zobowiązana jest przed przystąpieniem do przeszukania okazać postanowienie sądu lub prokuratora. W wyjątkowych sytuacjach ("w wypadkach nie cierpiących zwłoki"), kiedy postanowienie sądu lub prokuratora nie mogło być wydane przeszukanie moźe nastąpić na podstawie nakazu kierownika jednostki lub legitymacji słuźbowej. Organ dokonujący przeszukania na tej podstawie obowiązany jest jak najszybciej wystąpić do sądu lub prokuratora z wnioskiem o zatwierdzenie przeprowadzonego przeszukania. Przeszukanie powinno zostać zatwierdzone w ciągu 7 dni. Przez wypadek nie cierpiący zwłoki naleźy rozmieć np. pościg za przestępcą, który ukrywa się w jakimś pomieszczeniu. W takiej sytuacji oczywistym jest, źe ścigający przestępcę policjanci nie mogą czekać na wydanie przez prokuratora lub sąd formalnego postanowienia.
Przeszukania zamieszkałych pomieszczeń moźna dokonywać jedynie za dnia, natomiast w porze nocnej (22–6 rano) tylko "w wypadkach nie cierpiących zwłoki". W porze nocnej moźna takźe przeszukiwać lokale dostępne w tym czasie dla nieokreślonej liczby osób, albo słuźące do przechowywania przedmiotów np.: restauracje, kina, dworce oraz magazyny. Osobę, u której ma nastąpić przeszukanie naleźy przed jego rozpoczęciem powiadomić o celu przeszukania. Informacja o celu przeszukania powinna być moźliwie konkretna tzn. powinna wskazywać czego lub kogo i w jakim celu się poszukuje. Podczas przeszukania moźe być obecna takźe osoba wezwana przez dokonującego przeszukania oraz osoba zaproszona przez osobę, u której przeprowadzane jest przeszukanie. W tym ostatnim wypadku tylko wtedy, jeźeli nie utrudni to przeszukania. Bezwarunkowo prawo do obecności podczas przeszukania ma osoba, w lokalu której przeszukanie się odbywa.
– prokurator lub
– na polecenie sądu lub prokuratora policja (funkcjonariusze Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego oraz Agencji Wywiadu, inspektorzy kontroli skarbowej oraz Inspekcja Celna),
– policja "w wypadkach nie cierpiących zwłoki".
W tym drugim wypadku policja zobowiązana jest przed przystąpieniem do przeszukania okazać postanowienie sądu lub prokuratora. W wyjątkowych sytuacjach ("w wypadkach nie cierpiących zwłoki"), kiedy postanowienie sądu lub prokuratora nie mogło być wydane przeszukanie moźe nastąpić na podstawie nakazu kierownika jednostki lub legitymacji słuźbowej. Organ dokonujący przeszukania na tej podstawie obowiązany jest jak najszybciej wystąpić do sądu lub prokuratora z wnioskiem o zatwierdzenie przeprowadzonego przeszukania. Przeszukanie powinno zostać zatwierdzone w ciągu 7 dni. Przez wypadek nie cierpiący zwłoki naleźy rozmieć np. pościg za przestępcą, który ukrywa się w jakimś pomieszczeniu. W takiej sytuacji oczywistym jest, źe ścigający przestępcę policjanci nie mogą czekać na wydanie przez prokuratora lub sąd formalnego postanowienia.
Przeszukania zamieszkałych pomieszczeń moźna dokonywać jedynie za dnia, natomiast w porze nocnej (22–6 rano) tylko "w wypadkach nie cierpiących zwłoki". W porze nocnej moźna takźe przeszukiwać lokale dostępne w tym czasie dla nieokreślonej liczby osób, albo słuźące do przechowywania przedmiotów np.: restauracje, kina, dworce oraz magazyny. Osobę, u której ma nastąpić przeszukanie naleźy przed jego rozpoczęciem powiadomić o celu przeszukania. Informacja o celu przeszukania powinna być moźliwie konkretna tzn. powinna wskazywać czego lub kogo i w jakim celu się poszukuje. Podczas przeszukania moźe być obecna takźe osoba wezwana przez dokonującego przeszukania oraz osoba zaproszona przez osobę, u której przeprowadzane jest przeszukanie. W tym ostatnim wypadku tylko wtedy, jeźeli nie utrudni to przeszukania. Bezwarunkowo prawo do obecności podczas przeszukania ma osoba, w lokalu której przeszukanie się odbywa.