Reuter
Odpowiedzi: 5
-
[quote=Ganzes]Czy na tak wielkim forum sa tylko dwie osoby potrafiące udzielić mi odpowiedzi?[/quote]Chciałbyś, aby 10 innych osób napisała Ci tutaj to samo, bądź podobnie? Po jakie licho? Jak Ci mało danych, zajrzyj do goglarki. Tam będzie tego na hektary... [b]edit//[/b] Btw... mam [color=red]Edimaxa[/color] BR-6204/Wg - wedle info ma mieć skuteczny zasięg do 30 metrów w zabudowie i do 100 metrów na otwartej przestrzeni. Testowałem go ze swoim lapkiem u kumpla, który mieszka w sąsiedniej klatce... więc parę ładnych ścian betonu nas dzieliło. Sygnał szedł aż miło. Oczywiście uwzględnia się też możliwość, że sygnał docierał "z zewnątrz" bloku, ale i tak nie narzekałem.
-
[quote=SDR]Ja uzywam DLink, mieszkam w bloku z plyty zelebetonowej wiec sygnal jest skutecznie tłumiony, jednak wychodzac na dwor zasieg mam ok 20m od klatki (+4p w gore), latwa konfiguracja i jesio sie nie schrzanil, koszotwal cos 120zl . Jesli ktos mowi ze w bloku dziala ok to w takim domku gdzie nie ma 10cm scian z 2cm pretami powinno smigac jeszcze lepiej.[/quote] Sam nazwa producenta... nic mi nie daje. No w domkach nie ma 10cm ścian... są grubsze. Chodzi mi o to, ze opinie są takie, że w mieszkaniach w miare to ciągnie przy ścianach działowych, ale poza mieszkaniem to lipa. Jest też dużo opini o słabych antenach, etc. A najgorsze, ze właśnie takie modele mają w sklepach w mojej okolicy :/
-
[quote=Ganzes][quote=SDR]Ja uzywam DLink, mieszkam w bloku z plyty zelebetonowej wiec sygnal jest skutecznie tłumiony, jednak wychodzac na dwor zasieg mam ok 20m od klatki (+4p w gore), latwa konfiguracja i jesio sie nie schrzanil, koszotwal cos 120zl . Jesli ktos mowi ze w bloku dziala ok to w takim domku gdzie nie ma 10cm scian z 2cm pretami powinno smigac jeszcze lepiej.[/quote] Sam nazwa producenta... nic mi nie daje. No w domkach nie ma 10cm ścian... są grubsze. Chodzi mi o to, ze opinie są takie, że w mieszkaniach w miare to ciągnie przy ścianach działowych, ale poza mieszkaniem to lipa. Jest też dużo opini o słabych antenach, etc. A najgorsze, ze właśnie takie modele mają w sklepach w mojej okolicy :/ [/quote] Model: DI-524 Co do ścian i tak uważam że te w domkach mają lepszą "przepustowość" sygnału niż te w blokach z lat 80-tych co do zakupu - allegro.pl