Restarty XP a Outlok Express

:(
Witam wszystkich.Mam problem z Outlok Express.Po wejściu i ustawianiu kont,odczytywaniu wiadomości lub ich kasowaniu, lub przy jakichkolwiek innych czynnościach w OE – komputer restaruje.Jest to nowy komp Celeron 1,7 GHz, 128 MB, na płycie pod Pentium 4.
Czasami w wyniku restartów przez OEx mój AntiVirenKit sygnalizuje,źe ma uszkodzone bazy/pliki/wirusów....
Pomiędzy restartami wykasowałem konta i odznaczyłem uruchamianie MSN wraz z OEx.
Jakie inne kroki mogę podjąć /pamięć jest OK/.
Pozdrawiam.

Odpowiedzi: 1

Sprawdź czy przypadkiem nie masz czegoś takiego:
Trojan.WinReboot to jeden z bardziej denerwujących koni trojańskich. Jak sama jego nazwa wskazuje, po zainfekowaniu rozpoczyna on ciągłe restartowanie systemu. "Robak" rozpowszechnia się w postaci pliku Close.exe, opatrzonego ikoną uśmiechniętej buźki. Po uruchomieniu przez uźytkownika pliku "szkodnika", tworzy on swoją kopię w katalogu Windows oraz modyfikuje tak rejestr, aby plik close.exe uruchamiany był przy kaźdym starcie systemu. "Działanie" omawianego trojana nie tylko skutecznie uniemoźliwia pracę na komputerze, ale równieź powoduje, iź cięźko go usunąć. Najłatwiejszym sposobem na pozbycie się nieproszonego "gościa" jest, po uruchomieniu się systemu otworzenie okna "Zamykanie Programu" (poprzez pojedyncze, jednoczesne wciśnięcie klawiszy Ctrl+Alt+Delete) wybranie z listy uruchomionych aplikacji trojana (który widoczny będzie jako WINDOW~1) i zamknięcie go. Następnie naleźy przeskanować dysk twardy za pomocą programu antywirusowego i usunąć wszelkie kopie "insekta".

news z www.cdproject.info
SLAY3R
Dodano
28.09.2002 22:40:59
tire
Dodano:
28.09.2002 19:57:24
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1