Restarty...8 razy dziennie to normalne?!
Mam xp prof,neostrade i generalnie mi restaruje kompa okolo 8 razy dziennie.
Bez niczego,zupelnie normalnie,w pewnym momencie po prostu sie restaruje.
Jak gram zdarza mi sie to rzadziej,ale jak jestem w necie to bardzo czesto,szczegolnie,gdy mam wlaczonych wiele programow.
Sprzet:
AMD Athlon 1700+ 1,47 GHZ
256 DIMM
GeForce 4 64 SDR (palita)
Plytka Shuttla
no i stary dysk seagat'a,20 GB – on cholernie wolno chodzi!!
Co jest grane?
Dzieki
Bez niczego,zupelnie normalnie,w pewnym momencie po prostu sie restaruje.
Jak gram zdarza mi sie to rzadziej,ale jak jestem w necie to bardzo czesto,szczegolnie,gdy mam wlaczonych wiele programow.
Sprzet:
AMD Athlon 1700+ 1,47 GHZ
256 DIMM
GeForce 4 64 SDR (palita)
Plytka Shuttla
no i stary dysk seagat'a,20 GB – on cholernie wolno chodzi!!
Co jest grane?
Dzieki
Odpowiedzi: 20
Mam identyczny problemik, komp sie restartuje gdy probuje zainstalowac sp4, albo chociaz office, doszedlem do tego gdy probuje zainstalowac sterowniki pod via 4in1 komputer caly czas sie restartuje przy probie ladowania windy;
o/s: Win 2000 bez sp4
plyta: Shutle Ak31
o/s: Win 2000 bez sp4
plyta: Shutle Ak31
cze
ja tez mam taki problem co pisaliśie wyzej. myślałem źę to zasilacz, wymieniłem go i nic. Karty sieciowej niemam ale modem moźe przez to jest spowodowane. temp. sprawdzałem z kilka razy i mam tylko 24.
Dysk zmienilem ok 7 miesiecy temu. niewiem nic nnie pomaga pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!
ja tez mam taki problem co pisaliśie wyzej. myślałem źę to zasilacz, wymieniłem go i nic. Karty sieciowej niemam ale modem moźe przez to jest spowodowane. temp. sprawdzałem z kilka razy i mam tylko 24.
Dysk zmienilem ok 7 miesiecy temu. niewiem nic nnie pomaga pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!
fakt wilu ludzi ma tki problem czasami to wina sterownikow
ja natomiast wymienilem zasilacz na 400W
i chodzi cacy
czasami zdazalo mi sie ze flop sie nie odzywal
innym razem nagrywarka sie buntowala
kombinowalem az wziolem sobie kalkulator i przeliczylem pobur mocy do tego co daje mi zasilacz
/mialem 250W zmienilem na 400W/
powylaczalem wszystkie zbedne uzadzenia na jakis czas
i cud zaczelo chodzic
SPROBUJ CHODZ TROCHE KOSZTUJE NOWY ZASILACZ
ja natomiast wymienilem zasilacz na 400W
i chodzi cacy
czasami zdazalo mi sie ze flop sie nie odzywal
innym razem nagrywarka sie buntowala
kombinowalem az wziolem sobie kalkulator i przeliczylem pobur mocy do tego co daje mi zasilacz
/mialem 250W zmienilem na 400W/
powylaczalem wszystkie zbedne uzadzenia na jakis czas
i cud zaczelo chodzic
SPROBUJ CHODZ TROCHE KOSZTUJE NOWY ZASILACZ
He he, przeczytałem posta i tak jakbym mój komp widział – restarty BEZ POWODU (wyraźnego).
Podgląd zdarzeń – system czysto, aplikacja – blablabla, coś niby było, ale przeszukałem net i nic w temacie nie znalazłem (OCZYWISTEGO !)
Restarty zaczynały się po około pól godzinie pracy kompa, a więc... SPRZĘT !
poźyczałem – grafę (ta sama !), pamięć, nawet monitor (ktoś mi poradził), powywalałem wszystko z kompa (karta TV itp), postawiłem na nowo system (było podejrzenie źe się sypie) i dalej restarty.
W końcu znalazłem czasu więcej i postanowiłem odkurzyć (wyczyścić) wnętrze – wypiąłem wsio, wyczyściłem, wpiąłem i.... JAK RĘKĄ ODJĄŁ !
Ale tak bogiem a prawdą to nie wiem co było przyczyną – kurz, czy niedociśnięty kabelek.
Waźne źe działa (nareszcie !). Piszę te słowa dlatego, źe w "takich wypadkach" nie zawsze musi to być np. skopana pamięć, konflikt sterowników itp. sprawy, a przyczyna moźe być całkiem banalna.
Podgląd zdarzeń – system czysto, aplikacja – blablabla, coś niby było, ale przeszukałem net i nic w temacie nie znalazłem (OCZYWISTEGO !)
Restarty zaczynały się po około pól godzinie pracy kompa, a więc... SPRZĘT !
poźyczałem – grafę (ta sama !), pamięć, nawet monitor (ktoś mi poradził), powywalałem wszystko z kompa (karta TV itp), postawiłem na nowo system (było podejrzenie źe się sypie) i dalej restarty.
W końcu znalazłem czasu więcej i postanowiłem odkurzyć (wyczyścić) wnętrze – wypiąłem wsio, wyczyściłem, wpiąłem i.... JAK RĘKĄ ODJĄŁ !
Ale tak bogiem a prawdą to nie wiem co było przyczyną – kurz, czy niedociśnięty kabelek.
Waźne źe działa (nareszcie !). Piszę te słowa dlatego, źe w "takich wypadkach" nie zawsze musi to być np. skopana pamięć, konflikt sterowników itp. sprawy, a przyczyna moźe być całkiem banalna.
Nie dosc, ze wyciagasz z glebi archiwum temat, to jeszcze pleciesz trzy po trzy na temat tego bledu. Taki blad wywoluja zle napisane sterowniki a nie to, ze dwa lub wiecej urzadzen siedzi na tym samym IRQ. U mnie na jednym siedzi 6 urzadzen w tym dwie sieciowki. I co ? Ano nic.
Co do automatycznych restartów to moźna je wyłączyć we właściwościach systemu (prawy klawisz na mój komputer i opcja właściwości) w zakładce "zzwansowane" w ostatnim punkcie "uruchamianie i odzyskiwanie" naleźy kliknąc na ustawienia i odznaczyć opcję "automatycznie uruchamiaj ponownie.
ale niestety problem pozostanie gdyź zapewne pojawaić się będzie niebieska plansza ze znanym napisem "IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL" co oznacza, źe zbyt wiele urządzeń pracuje na tym samym przerwaniu – temat wielokrotnie tutaj poruszan z tego co zdąźyłem się zorientować.
najprościej spróbować przełoźyć kartę sieciową w inny slot (co juź tutaj było słusznie proponowane) lub teź sprawdzić jakie to urządzenia pracują na tym samym IRQ – jeśli więcej niź dwa to naleźy zrobić tak aby tę liczbę zmniejszyć – właśnie poprzez "przetasowania" napłycie i przełoźenie jakiegoś urządzenia w inny slot. najczęściej problemy powoduje właśnie karta sieciowa.
pozdrawiam.
ale niestety problem pozostanie gdyź zapewne pojawaić się będzie niebieska plansza ze znanym napisem "IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL" co oznacza, źe zbyt wiele urządzeń pracuje na tym samym przerwaniu – temat wielokrotnie tutaj poruszan z tego co zdąźyłem się zorientować.
najprościej spróbować przełoźyć kartę sieciową w inny slot (co juź tutaj było słusznie proponowane) lub teź sprawdzić jakie to urządzenia pracują na tym samym IRQ – jeśli więcej niź dwa to naleźy zrobić tak aby tę liczbę zmniejszyć – właśnie poprzez "przetasowania" napłycie i przełoźenie jakiegoś urządzenia w inny slot. najczęściej problemy powoduje właśnie karta sieciowa.
pozdrawiam.
Okazuje się,źe dość często restarty moźe powodować niekompatybilny albo uszkodzony program antywirusowy.
Przykład miałem u siebie.
Okazuje się,źe dość często restarty moźe powodować niekompatybilny albo uszkodzony program antywirusowy.
Najprościej przełóź kartę sieciową do innego slotu...
Niestety za duźo się nie doczytałem. Nie wiem o co w tym chodzi. :roll:
Sprawdz najpierw co jest przyczyna tych restartow w %SystemRoot%system32eventvwr.msc
Czsami sie mozna tam czegos doczytac ;)
Czsami sie mozna tam czegos doczytac ;)
Cze!!! Ja mam taki sam problem.
Przeczytałem to wszystko co napisaliście tylko, źe nie wiem co to jest to IRQ jak go przestawić czy coś w tym stylu. Proszę pomózcie!!! :lol:
Przeczytałem to wszystko co napisaliście tylko, źe nie wiem co to jest to IRQ jak go przestawić czy coś w tym stylu. Proszę pomózcie!!! :lol:
Cze!!! Ja mam taki sam problem.
No,to teraz,w ramach zobowiązań,pomagaj tu z nami INNYM.
Pozdrawiam 8)
Pozdrawiam 8)
No,to teraz,w ramach zobowiązań,pomagaj tu z nami INNYM.
Pozdrawiam 8)
Pozdrawiam 8)
Yo
hehe, serwis mialem po doooobrej znajomosci :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam!!
hehe, serwis mialem po doooobrej znajomosci :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam!!
No,to jest "OK"
Pozdrawiam i cieszę się,źe wszystko się dobrze skończyło,prócz kasy na serwis. 8)
Pozdrawiam i cieszę się,źe wszystko się dobrze skończyło,prócz kasy na serwis. 8)
Yo Yo!!
Mam odpowiedz na moj problem!!
Wiem dlaczego mialem zwisy!!
Oddalem kompa do serwisu i dostalem bardzo obszerna diagnoze, z ktorej wynika, ze restarty i niestabilnosc powodowala karta sieciowa, poniewaz nie miala wlasnego IRQ.
Ator, jesli masz jeszcze te problemy, to albo sam to zrob, albo popros jakiegos informatyka, zeby Ci to zrobil, bo, mowie Ci, nie mam zwisow!!
Chyba druga dobe juz pracuje, wszyskto online, nie mialem ani jednego shutdowna!!
W tym przypadku wiec zwisy sa powodowane tym, ze karta sieciowa pracuje na jednym IRQ z innymi urzadzeniami– oto odpwiedz dla tych wszyskich, ktorzy maja podonby problem!!
Pozdrawiam!
Mam odpowiedz na moj problem!!
Wiem dlaczego mialem zwisy!!
Oddalem kompa do serwisu i dostalem bardzo obszerna diagnoze, z ktorej wynika, ze restarty i niestabilnosc powodowala karta sieciowa, poniewaz nie miala wlasnego IRQ.
Ator, jesli masz jeszcze te problemy, to albo sam to zrob, albo popros jakiegos informatyka, zeby Ci to zrobil, bo, mowie Ci, nie mam zwisow!!
Chyba druga dobe juz pracuje, wszyskto online, nie mialem ani jednego shutdowna!!
W tym przypadku wiec zwisy sa powodowane tym, ze karta sieciowa pracuje na jednym IRQ z innymi urzadzeniami– oto odpwiedz dla tych wszyskich, ktorzy maja podonby problem!!
Pozdrawiam!
Witam!
Ator, widzę, źe byłeś w takiej samej desperacji jak ja z tym przeinstalowaniem!!
Ja w ciągu lutego zmieniałem 3 razy system i teź gówno...
Procek i płyta to na pewno nie, kilka osób, które teź się znają, mówiły mi, źe shuttle są właśnie pod AMDeki głównie, takźe pod durony, ale AMDeki najlepiej przyjmuje, a wersje 3.1 i 2.1 są w miarę nowe, więc problem nie leźy tutaj...
Mnie szlag trafił po tym, jak miałem prawie dwa filmy sciągnięte na kazaa, które po restarcie poszły się j...
Ator to rozumie, to istna mordęga. Śćiągałem Age of Mythology i dokładnie taki sam problem – po resttarach się kasowało...
To wina Internetu, nie ma co.
Ale moźna ściągnąć servicepacka do XP, który jest piratem?!
Na tym się, przyznam, nie znam, jeśli moźesz, to napisz, co i jak, a wtedy to, mam nadzieję zniknie, bo mi teź kumpel mówił, źe to wina niedopracoania pod XP i tej całej neostrdy...
Ator, nie przejmuj się, jak się wyjaśni, to będzie śmigankoooo dopiero!!
Pozdrawiam wszystkich, a tamtego typa, co mówi, źe tu niby się nic nie robi, to ja bym... :twisted:
Ator, widzę, źe byłeś w takiej samej desperacji jak ja z tym przeinstalowaniem!!
Ja w ciągu lutego zmieniałem 3 razy system i teź gówno...
Procek i płyta to na pewno nie, kilka osób, które teź się znają, mówiły mi, źe shuttle są właśnie pod AMDeki głównie, takźe pod durony, ale AMDeki najlepiej przyjmuje, a wersje 3.1 i 2.1 są w miarę nowe, więc problem nie leźy tutaj...
Mnie szlag trafił po tym, jak miałem prawie dwa filmy sciągnięte na kazaa, które po restarcie poszły się j...
Ator to rozumie, to istna mordęga. Śćiągałem Age of Mythology i dokładnie taki sam problem – po resttarach się kasowało...
To wina Internetu, nie ma co.
Ale moźna ściągnąć servicepacka do XP, który jest piratem?!
Na tym się, przyznam, nie znam, jeśli moźesz, to napisz, co i jak, a wtedy to, mam nadzieję zniknie, bo mi teź kumpel mówił, źe to wina niedopracoania pod XP i tej całej neostrdy...
Ator, nie przejmuj się, jak się wyjaśni, to będzie śmigankoooo dopiero!!
Pozdrawiam wszystkich, a tamtego typa, co mówi, źe tu niby się nic nie robi, to ja bym... :twisted:
odpowiedzialny za zwisy gdy ma sie SDI lub NEOSTRADE (przy neo czesciej) odpowiedzialny jest system winxp . Sciagnij latki do xp jakiegos servicepacka czy osobne latki do xp (poprawiajace obsluge HIS) i bedzie git zobaczysz.