Restartujacy sie komp

Witam jestem tutaj nowy wiec z poczatku chcialem sie przywitac. Przeszukalem Faq i uzylem opcji szukaj niestety nie znalazlem rozwiazania na moj problem.

Otoz podczas ogladania filmow wszelkiego formatu komp restartuje mi sie bez zadnego okienka ostrzegawczego, wlacza sie jak gdyby nigdy nic.
Komputer chodzi caly dzien i nic sie nie dzizeje dopiero jak wlacze film to po jakis 10–20 minutach nastepuje restart. Mysle ze to karta graficzna mam geeforca 2 ale jak ja sprawdzic. Z gory dziekuje za pomoc.

Odpowiedzi: 4

najlepiej sprawdzić karte graf. programikiem jak 3dmark czy jakoś tak.??
neo_gda
Dodano
24.09.2004 15:46:10
hmmm... moźe to byc wina sterowników, zainstaluj nowe sterowiki (z netu pobierz) do karty graficznej, i do dzwiękowej.

zapytam jeszcze czy ogladasz filmy z dysku twardego, czy z cd?? Bo coś sie moźe z cd–romem gryźć, co w błedzie widać... spróbuj właczyć film z dysku twardego.. spróbuj tez odłaczyć cd–roma i wtedy puść film z dysku...

jak to bedzie wina cd–rom, to wyłacz "DMA" w cd–romie, albo poprostu cd–rom sie z..popsuł:/

... spróbuj teź właczyć na innym playerze, bo mi kieyś, mój ulubiony "cinus player" działał... i nagle przestał i wieszał windows...

... jak nic nie pomoźe i bedziesz miał nowe sterowniki... to spróbuj wsadzić karte dzwiękową w inne wejście PCI
Renilps
Dodano
24.09.2004 13:01:22
Prosze o porade
Wallenrod
Dodano
21.09.2004 16:42:39
zrobilem to co mowiles i w narzedziach administracyjnych aplikacjach mam po kolei:
zrodlo: ESENT zdarzenie 102
zrodlo ESENT zdzarzenie 100
zrodlo:WMDM PMSP Servce zdarzenie 105
zrodlo Creative Service for CDROM Acces zdarzenie 105
zrodlo:EAPOL zdzrzenie 2001

co to moze byc??
Wallenrod
Dodano
21.09.2004 03:41:12
Wallenrod
Dodano:
20.09.2004 11:19:47