Restartowanie się kompa

Witam
Mam mały, a raczej duźy problem. Ostatnio zaczęły mi się dziwne rzeczy z kompem robić. Zainstalowałem sobie pare programów do czyszczenia rejestru itp. Zacząłem od EasyCleanera. Wyczyściłem rejestr i usunęłem niepotrzebne i podejrzane programy z autostaru (chodzi o te co sie uruchamiaja z kompem). Wyłączyłem blaszaka. Jakiś czas później uruchomiłem go. I co się stało? Po około 5 sekundach od momentu pojawienia się ekranu w którym moźna się zalogować, komputer sam się restartuje. Jedyna rzecz jaką zdąźę zrobić to zalogowanie się i koniec. Zaczyna się uruchamiać jeszcze raz i znowu to samo. Sformatowałbym go ale mam na dysku duźo waźnych plików, części nie ponagrywałem na płyty i nie mógłbym ich odzyskać. Proszę o pomoc. Chodzi o to jak pozbyć się tego restartowania albo jak odzyskać pliki.

Odpowiedzi: 4

OK. Pliki odzyskalem a w reszte nie bede sie bawil. Po prostu sformatuje dysk. I tak za jakis miesiac musialbym to zrobic. Wielkie dzieki! :D
bart_t
Dodano
21.01.2005 19:59:33
Po starcie komputera klep w F8 i wybierz najpierw tryb awaryjny
Sprawdz czy uda Ci sie dostac do systemu, jesli tak to na wszelki wypadek skopiuj te wazne dane na inny dysk/partycje
Sprawdz podglad zdarzen i poszukaj wpisow oznaczonych jako bład z data przyblizona do tej przed restartem
Pozniej w: moj komputer – własciwosci >> Zaawansowane >> Uruchamianie i odzyskiwanie – ustawienia >> odznacz –Automatycznie uruchom ponownie
Puść system normalnie i w kulminacyjnym momencie powinien pojawic Ci sie ekran STOP
Spisz te informacje
Bobi
Dodano
21.01.2005 19:32:19
Tak swoją drogą to mam Win XP Professional. A co do tego awaryjnego: myślałem o tym ale nie bardzo wiem jak to zrobić. Po włoźeniu płytki mogę tylko zainstalować na nowo xp albo włączyć konsolę odzyskiwania z której okiełznaniem teź mam problemy. Sorry za banalne pytanie ale po prostu jestem zielony :oops:
bart_t
Dodano
21.01.2005 19:26:10
Sprawdz tryb awaryjny lub/i ostatnia dobra konfiguracje
Bobi
Dodano
21.01.2005 19:20:48
bart_t
Dodano:
21.01.2005 19:10:49
Komentarzy:
4