restart
przepraszam e zakaldam nowy temat ... widzialem ze poruszane byly tematy ael w paru nie do konca byly wyjasnione a w paru juz bylo tyle postow ze mozna sie zagubic!!dlatego postawnoilem zalozyc nowy post i mam nadzieje ze zostanie mi to wybaczone!!
Witam...wiec jak w temacie mam problem z ciaglym restartem kompa!!
Od poczatku...!!
Mam athlona 1700+ na plycie solteka,gf2,sblive 5.1,jeden starszy dysk segate 64GB,i nowy maxtora 80GB,512ramu na ddr!!
Mialem problem z dyskiem ostatnio,kupilem sobie nowego,w/w maxtora...podlaczylem,elegancko,nowy system zainstalowalem...win XP prof z sp 1!
Pochodzil troche ladnie...ale czasami sie restartowal!!W roznych odstepach czasowych!!
osatnio dzialal mi 16 godzin bez resta...myslalem ze w szystko dobrze!!Ale dzisiaj podczas ogladania filmu na bestplayerze zrestartowal mi sie 3 razy w ciagu 10 minut!! i tak czasami dziala dlugo bez zadnych restartow a czasami robi to dosyc czesto :/
tak samo jest gdy np wlacze kazee...przy innych programach wlaczonych wiesza sie duzo rzadziej (opisalem tylko te 2 przypadki bo najwyrazniej je moge opisac)...grajac powiedzmy w call of duty nie zdazylo mi sie ani razu zeby komp zrestartowal!!
w bsodzie wywala mi bledy
stop: 0x40000080
0x082e73130
0x825eed00
0x08053926c
0x00000001
...czy to moze byc wina zasilacza???
mam 300V zasilacz...wczesniej nie przypominam sobie zeby tak sie dzialo,dopiero po podlaczeniu tego nowego dysku tak sie (chyba) zaczelo dziac...!!
czy to moze wystepowac podczas uruchamiania jakis szczegolnych programow???
poradzcie jak mozecie
tasmy podociskane,system sie nie grzeje,wirosow nie ma!!
P.S
moze byc to z np.przegrzewaniem sie dysku lub cos w tym stylu??uruchomilem program dtest czy cos w tym stylu i zauwazylem ze przy temperaturze ponad 50 stopni ostatnie restarty sie dzialy...!!
nie wiem juz co robic!!
i need some help...pozdrawiam
Witam...wiec jak w temacie mam problem z ciaglym restartem kompa!!
Od poczatku...!!
Mam athlona 1700+ na plycie solteka,gf2,sblive 5.1,jeden starszy dysk segate 64GB,i nowy maxtora 80GB,512ramu na ddr!!
Mialem problem z dyskiem ostatnio,kupilem sobie nowego,w/w maxtora...podlaczylem,elegancko,nowy system zainstalowalem...win XP prof z sp 1!
Pochodzil troche ladnie...ale czasami sie restartowal!!W roznych odstepach czasowych!!
osatnio dzialal mi 16 godzin bez resta...myslalem ze w szystko dobrze!!Ale dzisiaj podczas ogladania filmu na bestplayerze zrestartowal mi sie 3 razy w ciagu 10 minut!! i tak czasami dziala dlugo bez zadnych restartow a czasami robi to dosyc czesto :/
tak samo jest gdy np wlacze kazee...przy innych programach wlaczonych wiesza sie duzo rzadziej (opisalem tylko te 2 przypadki bo najwyrazniej je moge opisac)...grajac powiedzmy w call of duty nie zdazylo mi sie ani razu zeby komp zrestartowal!!
w bsodzie wywala mi bledy
stop: 0x40000080
0x082e73130
0x825eed00
0x08053926c
0x00000001
...czy to moze byc wina zasilacza???
mam 300V zasilacz...wczesniej nie przypominam sobie zeby tak sie dzialo,dopiero po podlaczeniu tego nowego dysku tak sie (chyba) zaczelo dziac...!!
czy to moze wystepowac podczas uruchamiania jakis szczegolnych programow???
poradzcie jak mozecie
tasmy podociskane,system sie nie grzeje,wirosow nie ma!!
P.S
moze byc to z np.przegrzewaniem sie dysku lub cos w tym stylu??uruchomilem program dtest czy cos w tym stylu i zauwazylem ze przy temperaturze ponad 50 stopni ostatnie restarty sie dzialy...!!
nie wiem juz co robic!!
i need some help...pozdrawiam
Odpowiedzi: 2
dziekuje za odpowiedz
juz szukam...
P.S
wlasnie mi chodzi 12 godzine:)
juz szukam...
P.S
wlasnie mi chodzi 12 godzine:)
Pobieźny przegląd googli pod kątem 0x40000080
kaźe zwrócić uwagę na pamięc i jej sprawnośc. nie gwarantuję, źe to to, ale za punkt wyjściam oźe słuźyć.
kaźe zwrócić uwagę na pamięc i jej sprawnośc. nie gwarantuję, źe to to, ale za punkt wyjściam oźe słuźyć.
Strona 1 / 1