Restart XP
Wiatm wszystkich, mam taki problem z kompem.Ostatnio instalowałem diablo 2 i podczas instalacji był jakiś test grafiki, który zrobiłem i wszystko spoko gierka chodzi.Tylko, źe od tego czasu kiedy chce oglądać filmy przez jakikolwiek odtwarzacz(próbowałem cinemaplayer i allplayer)to komp mi się restartuje bez źadnego komunikatu, ale kiedy odtwarzam przez media player 9 to chodzą normalnie, gierke odinstalowałem ale dalej to samo.Kiedyś juź miałem taki problem (teź po instalacji diablo 2) ale wtedy zrobiłem format i wszystko wróciło do normy.
Jeźeli ktoś moźe mi pomóc to z góry dzięki :D
Jeźeli ktoś moźe mi pomóc to z góry dzięki :D
Odpowiedzi: 9
no własnie w tym problem ze to vplayerem próbowałem oprócz tego cinema playerem i allplayerem...chyba jednak bez formatu sie nie obejdzie :(
Więc jakieś śmieci pozostały.
Zainstaluj K–Lite i odtwarzaj Vplayerem ,nie powinno być problemu.
Zainstaluj K–Lite i odtwarzaj Vplayerem ,nie powinno być problemu.
restaruje sie nawet kiedy jeszcze nie ma zadnych kodeków ( z tego co wiem to powinien isc sam dzwiek i tak jest w przypadku media playera) ale jak puszczam przez odtwarzacz to sie restaruje
no niestety to tez nie pomogło, zrobiłem tak jak mówiłeś ale dalej sie restaruje...
Po deinstalacji starych sterowników przeleć rejestr RegCleanerem,szukaj wpisów kojarzących się z nazwą lub producentem softu.
Poza tym pokasuj wpisy osierocone .
Poza tym pokasuj wpisy osierocone .
Oki tak zrobie, ściągnołem te kodeki K–Lite Codec Pack 2.20 final (Full),a jak wywalić rejestru pozostałości po tamtych bo za bardzo nie wiem jak to się robi??
Spróbuj.
Ale ja proponuję wywalić te kodeki,usunąć śmieci po nich w rejestrze i zainstalować inne,np. K–Lite.
Ale ja proponuję wywalić te kodeki,usunąć śmieci po nich w rejestrze i zainstalować inne,np. K–Lite.
Uźywam codec pack–all in 1 5.0.6., ale odinstalowałem go i zainstalowałem ponownie ale nic to nie dało. Moźe to ma jakiś związek z aktualizacją sprzętu na windows update bo mam wszystkie (sp1, wszystkie opcjonalne) ale nie instalowałem tej aktualizacji sprzetu Nvidia Corporation – Video – NVIDIA GeForce2 MX 400 , bo słyszałem źe lepiej jej nie instalować...
Przeinstaluj kodeki video.
Masz jakiś pakiet czy instalowałeś pojedynczo ?
Masz jakiś pakiet czy instalowałeś pojedynczo ?
Strona 1 / 1