restart windows xp

system ładuje mi się do momentu pojawienia logo windows a później następuje restart czy jest moźliwosc uratowania tego systemu czy pozostaje tylko reinstalacja czy da się jakos uruchomić przywracanie systemu cokolwiek mam ntfs

Odpowiedzi: 8

Ja myślałem źe zostane prezydentem, bo kolega miał mi to załatwić ale chyba mu nie wyszło...
Słuchaj źeby być pewiem co jest nie tak musisz zacząc sprawdzać a nie chybać :mrgreen: :P
McScr@by
Dodano
12.06.2004 00:40:51
w sumie to komp kolegi ale tez mysle ze to coś z dyskiem bo w ten dzień była burza mówi ze komp był wyłaczony ale to chyba dysk
marcinn2
Dodano
12.06.2004 00:34:23
marcinn2 :

Po przecztaniu Twoich postów moźna wywnioskować ze problem powoduje hardware, spróbuj zastosować kilka rzeczy, które być moźe rozwiąź Twój problem :

Sprawdz kości pamięci RAM aplikacjami ( MemTest, Golden Memory ),
Sprawdz taśmy HDD i całe okablowanie PC,
Sprawdz wentylatory,
Spróbuj zmienić kanały IDE,
Wyciągnij dodatkowe karty rozszerzeń,
Zmień karte graficzną na inną na czas bootowania,
Wykonaj diagnostykę HDD na innym PC,
Sprawdz MOBO za pomocą innego HDD,
Jeśli masz kilka kości pamięci RAM wyciągaj je ( zostaw jedną ) i zobacz czy OS` się uruchomi poprawnie,
Sprawdz cały hardware w miare moźliwości,
W BIOS ustawienia domyślne.

Co do usunięcia i sformatowania partycji z systemem plików NTFS moźesz zrobić to naprzykład u kolegi zabierając swojego HDD lub formatując partycje za pomocą konsoli odzyskiwania danych zawartej na płycie instalacyjnej WinXP ( jeśli zajdzie w tym przypadku taka moźliwość ).
McScr@by
Dodano
11.06.2004 22:44:35
chyba jednak stracone nie uruchamia się w trybie awaryjnym, ostatnia dobra konfiguracja nic z tego, instalacja z płytki odpada po załadowaniu sterowników wywala instalatora pytanie jak wywalić partycję ntfs z systemem ? nie mam zainstalowanego partition magica czy znacie jakieś w miarę proste sposoby jak to zrobić chodzi mi tylko o dysk systemowy
marcinn2
Dodano
11.06.2004 22:12:05
webster:
:D To jest tak.Ja mam xp – ka i zawsze gdy pokazuje mi się to czarne okno z trybem awaryjnym i innymi duperelami to juź jest pewne źe muszę deinstalować system.Myślę źe ty powinieneś to samo zrobić bo bardzo często w xp system awaryjny nie działa

Moźe poczytaj na jakiejś stronce np. pandy sowtware moźe to jakis syf (virus)
Oto stronka
:arrow: pspolska.pl
Sprawdź OCZYWIŚCIE NA INNYM KOMPUTERZE .
Życzę powodzenia :!: :!:

Mysle ze jednak jest jeszcze inny sposób mozesz sprobowac jesli masz plytke z XP naprawic istniejaca wersje Xp–ka :P :!: wiec nie martw sie i mysl pozytywnie:D a oczywiscie na poczatku musisz umiec posBugiwac sie w biosie
to jest proste nara :!: :P nie wszystko stracone

Mateusz_Killer14
Dodano
11.06.2004 19:26:04
:D To jest tak.Ja mam xp – ka i zawsze gdy pokazuje mi się to czarne okno z trybem awaryjnym i innymi duperelami to juź jest pewne źe muszę deinstalować system.Myślę źe ty powinieneś to samo zrobić bo bardzo często w xp system awaryjny nie działa

Moźe poczytaj na jakiejś stronce np. pandy sowtware moźe to jakis syf (virus)
Oto stronka
:arrow: pspolska.pl
Sprawdź OCZYWIŚCIE NA INNYM KOMPUTERZE .
Życzę powodzenia :!: :!:

webster
Dodano
11.06.2004 18:57:07
Moźesz spróbować instalacji naprawczej: wkładasz płytę do napędu i zamiast format naciskasz R. Ustawienia i programy (nie wszystkie) zostaną nienaruszone
Anonymous
Dodano
11.06.2004 18:00:57
przed screenem winxp naciskaj F8. popróbuj albo awaryjny, albo ostatnia dobra znana konfiguracja.
silent
Dodano
11.06.2004 18:00:16
marcinn2
Dodano:
11.06.2004 17:27:41
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1