restart systemu
Mam problemy przy włączaniu video na kompie zarówno na stronach,jak też w WMP..
Otóż mój problem się zaczął dziś gdy chciałem wejść na Skype...Przy próbie połączenia na wizji komputer mi zrestartował..W programie Amcap video z kamery mi normalnie szło,a jak chciałem je włączyć w Skype to restart komputera..Potem wszedłem na youtube i przy ładowaniu filmu komputer mi też restartuje,przy ładowaniu filmu z komputera w WMP też mi komputer restartuje...Co dziwne to to że w trybie awaryjnym na youtube jak wszedłem to mi kompa nie wyłączyło..Strony oczywiście mogę normalnie przeglądać i nic się nie dzieje..już nie mam pomysłu...Karty w życiu nie podkręcałem i ogólnie to stało się tak z dnia na dzień...
W podglądzie zdarzeń ta informacja jest po każdym restarcie
Aplikacja:
Kategoria zdarzenia: Brak
Identyfikator zdarzenia: 0
Data: 2011-04-30
Godzina: 01:44:53
Użytkownik: Brak
Komputer: ARTURCOR-775104
Opis:
Nie można znaleźć opisu dla identyfikatora zdarzenia ( 0 ) w źródle ( btwdins ). Być może komputer lokalny nie ma wymaganych informacji rejestru lub plików DLL potrzebnych do wyświetlania komunikatów z komputera zdalnego. Możesz użyć flagi /AUXSOURCE= do pobrania tego opisu; więcej informacji można znaleźć w Pomocy i obsłudze technicznej. Następujące informacje są częścią zdarzenia: Service started.
mój system to xpsp3,płyta MSI645 Ultra,pamięc 2,5G,grafika GeForce 7600GS (256MB)
Może ma ktoś jakiś pomysł....?
Odpowiedzi: 6
Żółty wielkie dzięki za odpowiedż:):) Twoja pomoc przyniosła efekty:) Użyłem narzędzia debugowania i okazało się że błąd robiły sterowniki od karty graficznej a w zasadzie jeden nv4_disp.dll .Pousuwałem całkowicie wszystkie sterowniki,przeczyściłem,zainstalowałem na nowo najnowsze i wszystko działa jak na razie..Kamerka też nie robi restartów..:)Oczywiście folderu minidump nie miałem..bo było to wyłączone nie wiem czemu..Teraz już jest włączone,nie używałem tego narzędzia wcześniej ale widzę jak bardzo pomocne.Dzięki..temat uważam za zamknięty..
Hm ...
Nie tworzą Ci sie zrzuty pamięci ?
Obejrzyj jak masz ustawione opcje ponownego uruchomienia w przypadku wystapienia błędu typu stop
Tu - http://forum.centrumxp.pl/default.aspx?g=posts&t=108297 masz troche info o tym gdzie szukać tych opcji oraz opis narzędzia debugowania który może wskaże przyczynę restartu.
Ten bład który Ci się stale pojawia jest bez związku z tematem - dotyczy bluetootha (btwdins - wpisz w googla i zobacz) i ... tak naprawdę nie jest żanym błedem - zwróć uwagę że jest tam też "service started". Komuś nie chciało się poprawnie zrobić obsługi zdarzen w usłudze btwdins
Ogólnie rzecz ujmując - patrząc na problemy to wygląda mi całość na problemy z kartą graficzną/jej sterownikami albo cos w tym stylu. Zobacz czy aktualizacja sterowników do grafiki nie przyniesie poprawy. Lub przed aktualizacją zobacz czy wyłączenie wspomagania sprzetowego flasha i właczenie filmu na YT spowoduje restart czy tez nie. Akceleracje wyłączysz jakoś tak - [url]http://www.alaskavrtours.com/flash-bug.php[/url]
oczywiście próba porównania plików dll z orginalnymi nic nie dała...Jeszcze się zastanawiam czy przypadkiem wina tych restartów nie leży po stronie karty muzycznej.....Bo jak w trybie awaryjnym uruchomię komputer,to wtedy karta muzyczna nie działa (nie ma dżwięku),ale wchodząc na stronę gdzie jest video odtwarzane strumieniowo to komputer się nie restaruje....chodzi normalnie...
Płyta systemowa w napęd, klik w menu start -> uruchom -> sfc /scannow
System sprawdzi sobie poprawność swoich bibliotek dll z oryginalnymi. W przypadku niezgodności - wymieni je na te z płyty.
oprogramowanie nowe do kamerki nic nie dało....:( Szczególnie że o to już chodzi że restaruje mi kompa przy odtwarzaniu jakiegokolwiek video ..i za każdym razem mam te błędy :
Typ zdarzenia: Informacje
Źródło zdarzenia: btwdins
Identyfikator zdarzenia: 0
Godzina: 01:44:53
Opis:
Nie można znaleźć opisu dla identyfikatora zdarzenia ( 0 ) w źródle ( btwdins ). Być może komputer lokalny nie ma wymaganych informacji rejestru lub plików DLL potrzebnych do wyświetlania komunikatów z komputera zdalnego. Możesz użyć flagi /AUXSOURCE= do pobrania tego opisu; więcej informacji można znaleźć w Pomocy i obsłudze technicznej. Następujące informacje są częścią zdarzenia: Service started.
Typ zdarzenia: Informacje
Źródło zdarzenia: Service Control Manager
Identyfikator zdarzenia: 7036
Godzina: 01:45:33
Opis:
Usługa Usługa COM nagrywania dysków CD IMAPI weszła w stan zatrzymania.
Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.
Szczególnie ten pierwszy jest stale...
Reinstalacja oprogramowania od kamery np.
Strona 1 / 1